Midt i Kattegat ligger Anholt

Dagstur til den naturskønne eventyrø i Kattegat lørdag 2. juni

Anholt, den lille ø på godt 22 kvadratkilometer og omgivet af ørken og skibsvrag, er unægtelig lidt af en eventyrø. Her er cirka 145 fastboene.

Øen er uden tvivl turisme-favoritten i gruppen af danske småøer. Og det endda på trods af, at øen ligger midt i ude Kattegat, hvilket kræver en færgetur på næsten tre timer.

På selve øen kan du opleve en helt enestående natur i form af den ørken, der optager en stor del af øens areal.

Du kan også nyde udsigten fra Anholt Fyr eller være heldig at spotte sæler i vandet. 50.000 turister besøger Anholt hvert år.

Barsk fortid
Øens barske fortid sidder godt fast i alle de lokale. Rundt om denne farefulde ø - 44 kilometer fra Djursland, 47 kilometer fra den svenske kyst og 73 kilometer fra Sjælland - mener man, at der endnu ligger 500 uopdagede vrag.

Ud fra øens østspids strækker sig et 50 meter underjordisk rev. Det skulle efter sigende være det mest berygtede. Men også Nordvestrevet og Stensøre er frygtede af sejlere. Og tværs gennem ørkenen kan man stadig se sporene fra den gamle redningsvej, hvor alle byens mænd over 14 år før i tiden trådte til med hest og vogn for at transportere redningsbåden frem til nødstedte.

Med Sørens Rejser som teknisk arrangør tager Læserklubben til Anholt lørdag 2. juni. Afgang fra Herning, Ikast og Silkeborg mellem klokken 06.30 og 07.20.

Vi kører til havnen i Grenå, hvor vi skal med færgen klokken 09.00. Under sejladsen er der morgenkomplet til alle.

Til fods eller på cykel?
Omkring middagstid er vi fremme og har cirka fire timer at boltre os i på egen hånd. Du har mulighed for at leje en cykel til 70 kroner. Den skal bestilles ved reservering af turen.

Øens helt unikke natur bliver der passet godt på. Der er meget at udforske til bens eller på cykel vel at mærke, for der er et befriende kørselsforbud på størstedelen af øen. Langt det meste af Anholt er fredet og udpeget som fuglebeskyttelsesområde under EU-direktivet Natura 2000. Her findes tre landskabstyper: istidslandskab, kystlandskab med strandvolde og klitlandskab. Den enestående natur er umådelig alsidig og rummer både det flade landskab, de dramatiske klitter, det tætte frodige og det vilde øde.

Klokken 15.45 sejler vi retur til Grenå, og her serveres kartoffelsalat med frikadeller. Mulighed for at købe drikkevarer på båden.

Prisen for denne dagstur er 995 kroner per person inklusive bustur, færge, morgenkomplet, fri kaffe/te under hele sejlturen samt frikadeller med kartoffelsalat på hjemturen.

Tilmelding til Læserklubben på [email protected] eller på telefon 96263756/87228469.