Nyt nederlag: SIF skal kæmpe for livet

Mathias Hove Andersen 

Silkeborg IF skal ud i de frygtede playoffkampe for at redde livet i Superligaen. Det står klart efter mandagens nederlag i Hobro

FODBOLD Silkeborg IF skulle have point med fra mandagens udekamp på DS Arena for at bevare muligheden for at sikre overlevelse i gruppespillet, men Hobro IK vandt opgøret med 1-0 foran 2013 tilskuere, og nu skal SIF’erne trække sig sejrrigt ud af playoffkampene for at blive i landets bedste række.

Nederlaget betyder således, at SIF er 10 point efter Hobro og AGF i toppen af puljen, og der er blot ni point tilbage at spille om i gruppespillet.

Det eneste ubesvarede spørgsmål er derfor, om Lyngby Boldklub eller Randers FC bliver modstanderen i de første playoffkampe.

Salquist i fokus
Allerede i det femte minut tog hjemmeholdet føringen. En lang bold fra Björn Kopplin blev slået fra midterlinjen og snød SIF-forsvaret, hvor bagkæden stod helt skævt placeret. I sidste ende var det Tobias Salquist, der ophævede offsidefælden, og så kunne en umarkeret Wilfried Domoraud heade bolden forbi keeper Peter Friis Jensen, der så mindre heldig ud i situationen.

SIF’erne blev først farlige i det 34. minut, hvor Casper Sloth sendte en frisparksbold ind i Hobro-feltet. Kuglen blev rettet af og havnede ved en helt fri Tobias Salquist, men målmand Jesper Rask diskede op med en fremragende fodparade i målet, og forsøget fra forsvarsspilleren gik derfor lige forbi den ene stolpe.

Tættere på kom gæsterne ikke i en uskøn første halvleg på den regnvåde bane, hvor duelspillet fyldte markant mere end de gennemspillede angreb.

Hobro var farligst
Fra anden halvlegs start blev Sammy Skytte og Magnus Mattsson sendt på banen i stedet for Ibrahim Moro og Jeppe Okkels. Men effekten var svær at spore, og i det 54. minut fik Hobro bolden i nettet ved Mads Justesen, der slap fri ved bagstolpen. Dommeren havde dog set et frispark til Jens Martin Gammelby, der fik et skub af Hobro-anføreren umiddelbart inden scoringen, som derfor blev underkendt.

SIF havde svært ved at skabe den helt store chance, som kunne fremtvinge en udligning, og i det 78. minut var værterne meget tæt på at gøre det til 2-0, da indskiftede Emmanuel Sabbi headede bolden på den ene stolpe.

10 minutter før tid blev Mate Vatsadze sendt på banen i stedet for Gustaf Nilsson, men den georgiske angriber kunne hverken gøre fra eller til, og til sidst kunne nordjyderne juble over sejren på 1-0, der sikrede Hobro en ny superligasæson, selvom Tobias Salquist og Jens Martin Gammelby begge fik store chancer i overtiden. De to hold mødes igen på torsdag i Silkeborg, men den kamp har kun kosmetisk betydning.