Tre lokale boliger med i opløbet om boligpris

Søren Nielsen 

En flot og gennemtænkt renovering er kendetegnende for tre lokale boliger, som alle er med i opløbet om Renover-prisen 2018

SILKEBORG Tre lokale renoveringsprojekter i Silkeborg er med i kampen om at vinde Renover-prisen 2018.

Renover-prisen er stiftet af Realdania og Grundejernes Investeringsfond med henblik på at anerkende renoveringsprojekter, der er med til at vise vejen for, hvordan man på en god og bæredygtig måde opdaterer den eksisterende bygningsmasse.

Blandt de indstillede projekter er renoveringen af en 1960’er villa i Sejs, hvor plantegningen er blevet optimeret.

Boligen er blevet åbnet mere op mod den flotte have, så boligen fremstår lys og indbydende. Man ønskede at bevare husets materialer og sjæl, så de rå teglvægge og sorte vinduesrammer er bevaret.

Villaen i Sejs får dog kamp til stregen af en villa i Sydbyen. Renoveringen af villaen er inspireret af den omkringliggende natur ved Ørnsø, og huset er blevet beklædt med cedertræslister på alle facader og tagflader for at skabe et nordisk og moderne udtryk.

En anden mulig vinder af Renover-prisen 2018 er indehaverne af en villa på Bakkevænget. Her er der taget afsæt i den klassiske 1960’er byggestil, som er ført den op til nutiden med respekt for datidens arkitektur. Bag dette boligprojekt står designer Jeanett Risom og Heine Andersen.

Udover æren af at kunne kalde sit projekt for Danmarks bedste renoveringsprojekt, modtager vinderen også en check på 100.000 kr.

- Det fantastiske ved Renover-prisen er, at vi får lov til at se så mange og så forskellige renoveringer. Det er med til at sætte renovering på samfundets dagsorden og inspirere til endnu mere renovering, siger Lars Axelsen, adm. direktør i Grundejernes Investeringsfond, der sammen med Realdania står bag prisen.

Det er sjette år i træk, at prisen skal uddeles. Nu skal juryen i gang med at vurdere de forskellige forslag, inden prisvinderne offentliggøres den 18. juni. Der er i alt indstillet 182 projekter fordelt over hele landet.