SIF tankede selvtillid med tiltrængt sejr

Mathias Hove Andersen 

Silkeborg IF rejste sig med en sejr over Hobro. Gustav Dahl gjorde comeback for SIF’erne

FODBOLD Efter syv kampe uden sejr satte Silkeborg IF tre point ind på kontoen torsdag aften, hvor Hobro IK blev besejret med 2-0 på Jysk Park foran 1762 tilskuere.

Kampens udfald ændrer ikke på, at SIF fortsat skal spille playoffkampe for at sikre endnu en sæson i Superligaen, men sejren var et vigtigt rygstød inden de altafgørende kampe.

Samtidig kan SIF-manager Peter Sørensen glæde sig over, at venstrebacken Gustav Dahl spillede fra start og fik 60 minutter på banen. Comebacket skete efter to hofteoperationer og en skadespause på mere end otte måneder.

Derudover var der fine præstationer fra flere af de nye ansigter i startopstillingen, hvor Jeppe Gertsen virkede sikker i midterforsvaret, mens Mikkel Vendelbo spillede en god kamp på venstrekanten. Helt fremme gjorde unge Magnus Mattsson også fint opmærksom på sig selv med mange gode aktioner.

Stærkest efter pausen
I første halvleg skiftedes de to hold til at have initiativet, men selvom gæsterne fra Hobro kom tættest på, var stillingen 0-0 efter de første 45 minutter, som blev lukket med en stor hovedstødschance til Magnus Mattsson.

I anden halvleg var SIF toneangivende fra første fløjt, og det var ganske fortjent, at værterne kunne tage føringen i det 50. minut. Her drev Casper Sloth bolden frem til Davit Skhirtladze, der fikst fik dirigeret kuglen videre til Magnus Mattson. Sidstnævnte fandt Vladimir Rodic i feltet, og kantspilleren tog et træk ind i banen og scorede ved at sende bolden ind i det lange hjørne.

12 minutter senere blev det 2-0 til SIF, da Davit Skhirtladze fremtvang et frispark på kanten af feltet. Det tog Jens Martin Gammelby sig af, og den målfarlige back sendte bolden i nettet via en afretning i muren.

Afstand til Helsingør
SIF’erne var i fint kontrol i resten af kampen, og hjemmeholdet kom også tæt på 3-0, da indskiftede Jeppe Okkels ramte stolpe i det 88. minut.

Der blev dog ikke scoret ydereligere i opgøret, som SIF derfor vandt med 2-0.

Sejren betød, at SIF øgede afstanden til FC Helsingør på gruppens fjerdeplads. Der er nu fem points forskel på de to mandskaber, som mødes søndag i Helsingør.