Voels drøm om en DM-semifinale blev knust

Michael Helligsø 

Et amputeret Silkeborg-Voel-mandskab tabte stort til DM-favoritterne fra Odense

HåNDBOLD Lørdagen begyndte ellers så godt for Silkeborg-Voel.

Om eftermiddagen tabte FC Midtjylland overraskende på hjemmebane mod Viborg, og det betød, at Voel-holdet om aftenen for alvor kunne melde sig ind i kampen om plads i DM-semifinale.

Sådan skulle det langt fra ikke komme til at gå.

Et amputeret udehold, der stillede op uden stamspillere som Rikke Iversen, Camilla Fangel og Louise Lyksborg og derudover døjer med småskader hos flere spillere, tabte hele 32-21 til stjernebesatte Odense, der råder over kompetent dobbeltdækning på alle pladser.

Silkeborg-Voel fulgte med til 6-6, indtil hjemmeholdet satte trumf på og rykkede fra til 14-19. Ved pausen var det fynske hold i front med 17-12.

Den føring blev udbyttet til 19-12 lige efter pausen. Silkeborg-Voel kæmpede efter bedste evne og sled sig op på 20-17, men tre Odense-scoringer i træk ødelagde mulighederne for et comeback.

Midt i anden halvleg var stillingen 25-18, og derfra var det reelt kun et spørgsmål om størrelsen på sejren, der altså blev på hele 32-21.

Sofie Bæk Andersen blev vanen tro topscorer for Voel med seks mål. Men som resten af holdet var hun langt fra fejlfri i et opgør, hvor hverken afslutningerne eller afleveringerne sad i skabet hoster gæsterne.

De mange skader hjalp heller ikke. Det betød, at bagspilleren Anna Sophie Okkels måtte udfylde en uvant rolle på stregen, og derudover var der masser af spilletid til flere af de sædvanlige reserver. For Silkeborg-Voel resterer der nu en enkelt udekamp i slutspillet på lørdag ude mod Viborg HK, der med lørdagens sejr over FCM pludselig har bragt sig i spil til en semifinaleplads.