BSV er snublende tæt på semifinale efter sejr

Mathias Hove Andersen 

Bjerringbro-Silkeborg har rigtig gode kort på hånden efter mandagens udesejr over Nordsjælland Håndbold

HÅNDBOLD Bjerringbro-Silkeborg tog mandag aften et stort skridt mod årets DM-semifinaler med en vigtig udesejr i Helsinge Hallerne, hvor Nordsjælland Håndbold indkasserede et nederlag på 24-28.

Med sejren cementerede BSV’erne andenpladsen i puljen, hvor holdet nu står noteret for seks point. Afstanden til de nærmeste forfølgere fra KIF Kolding København blev dermed udbygget til tre point. KIF har dog en kamp i hånden, som spilles onsdag aften på hjemmebane mod GOG, der topper puljen med syv point.

Med nederlaget har Nordsjælland udspillet sin rolle i gruppen.

Forrygende Frandsen
BSV fik en god start på kampen, hvor Sebastian Frandsen åbnede med flere redninger i målet, og efter syv minutters spil var gæsterne i front med tre ved stillingen 1-4. Det forspring var intakt efter et kvarter, hvor Johan Hansen lynede for fjerde gang og gjorde det til 5-8.

Umiddelbart efter snuppede Sebastian Frandsen et straffekast, men gæsterne missede muligheden for at udbygge føringen. Hjemmeholdet begyndte i stedet at spille syv mod seks, hvilket Nordsjælland havde haft stor succes med i de foregående indbyrdes opgør, og værterne fik hurtigt reduceret afstanden til et enkelt mål.

Efter 21 minutters spil kom udligningen til 9-9, og frem mod pausen var opgøret helt lige. Nordsjælland havde i perioder held med at stresse BSV’erne via meget offensivt forsvarsspil, men Sebastian Frandsen hev flere store redninger frem, når hjemmeholdet var tæt på at tage føringen. I stedet kunne Nikolaj Markussen score halvlegens sidste mål og sikre en smal BSV-føring på 13-14.

Målmaskinen Markussen
Nordsjælland startede anden halvleg i undertal, og det udnyttede Nikolaj Markussen straks med en scoring og en lækker frispilning til Jesper Nøddesbo, mens Sebastian Frandsen fortsatte det gode spil i målet. En ny tremålsføringen blev dermed hurtigt etableret.

Syv minutter inde i anden halvleg kom BSV foran med fire ved stillingen 14-18, og det så ud til, at gæsterne havde slået et afgørende hul. Nordsjælland fik dog bragt BSV-føringen ned på et enkelt mål midt i anden halvleg, og spændingen var intakt 11 minutter før tid ved stillingen 21-22.

Gæsterne var dog skarpest i slutfasen, hvor storspillende Nikolaj Markussen blev noteret for sin 10. scoring i opgøret, og til sidst måtte Nordsjælland se sig slået med 24-28. Det skyldtes i høj grad også Sebastian Frandsen i BSV-målet, der endte med en imponerende redningsprocent på 45. BSV kan dermed sikre semifinalepladsen med en hjemmesejr over KIF Kolding København torsdag 3. maj.