Poesi og penselstrøg

Kunstcentret Silkeborg Bad viser en stor udstilling med Gordon Fazakerlys »Södergran-serie«

KUNST Kunstcentret Silkeborg Bad åbner fredag en udstilling, hvor poesi og penselstrøg går op i en højere endhed.

Udstillingen er med værker den engelskfødte kunstner Gordon Fazakerley, der boede en stor del af sit liv i Danmark. Han var maler og digter og uddannet i England, hvor han var stærkt inspireret af William Turners farveeksplosioner.

Udstilling ligger hovedvægten på Gordon Fazakerleys »Södergran-serie«, som er en omfattende serie af malerier udført med inspiration fra Edith Södergrans liv og digte, som har været en stor passion for Fazakerley. Han nærlæste hendes digte og han læste om den unge digters korte liv fra 1892-1923, om tuberkulosen, der begrænsede hendes fysik og medførte hendes tidlige død, om den fattigdom hun og moderen endte i og om krigen, der bølgede frem og tilbage i det østlige Finland, hvor hun levede.

Gordon Fazakerley blev født nær Liverpool i 1937 og døde i København 2011.

I de sidste år af sit liv malede Fazakerley en serie på mere end 40 malerier inspireret af Södergrans digte og hendes korte, dramatiske liv.

Udstillingen åbner med musikalske indslag af sanger og komponist Anna Kruse, som akkompagneret af pianist Nicholas Kingo. Sammen fortolker de Edith Södergrans digte.

Den kan ses frem til 26. august.