Stjerne-blues i Silkeborg

MUSIK Fredag optræder Tony Vega med sit band og Kai Strauss på Rampelys

Tony Vega er født i Chicago, men opvokset i Houston Texas, hvor han for alvor besluttede sig for at vie sit liv til at spille bluesguitar, efter at have mødt selveste Albert Collins i en guitarforretning. I 1997 stod han for første gang i front for sit eget Tony Vega Band, der allerede fra start har været kendetegnet ved en mesterlig levering af »Red hot bone shaking blues«.

Kai Strauss er ikke opvokset I Texas, men er fra Osnabrück i Tyskland. Men lytter man til hans guitarspil, vil man tro han var fuldblods texaner. Kai Strauss er blandt mange betragtet som en af Europas mest autentiske indenfor den texanske bluesstil, som man kender fra mestre som Jimmie Vaughan, Anson Funderburgh, og en tidlig Ronnie Earl.