Silkeborg-Voel blev kørt over i sæsonens sidste ligakamp

Mathias Hove Andersen 

Voel-kvinderne var statister, da Viborg kvalificerede sig til DM-semifinalerne

HÅNDBOLD Silkeborg-Voel havde kun æren at spille for i lørdagens udekamp, og spænding var en mangelvare i opgøret, som Viborg HK vandt med 30-18 foran 1734 tilskuere i Vibocold Arena.

I den sideløbende kamp vandt Odense Håndbold med 31-22 over FC Midtjylland, og resultaterne betyder, at Viborg gør fynboerne følgeskab i årets DM-semifinaler, mens FCM blev henvist til den uønskede tredjeplads.

Voel-holdet sluttede sidst i slutspilspuljen, selvom holdet kom flyvende fra land med tre point i de to første kampe. De fire sidste kampe i puljen endte med nederlag, og Silkeborg-Voel var derfor reelt ikke i nærheden af en semifinaleplads.

Ingen tvivl om udfaldet
Voel-kvinderne fik en frygtelig start på sæsonens sidste ligakamp, hvor gæsterne havde store problemer med at score på Rikke Poulsen i Viborg-målet, og efter små syv minutters spil måtte cheftræner Jakob Andreasen tage timeout ved stillingen 5-1.

Hjemmeholdets føring blev hurtigt øget til fem mål, men Silkeborg-Voel fik bedre fat, og Viborgs forspring blev bragt ned på to mål midtvejs i første halvleg. 6-4 blev efterfølgende til 9-4, og selvom indskiftede Dragana Petkovska blev noteret for fire redninger frem mod pausefløjtet, udbyggede værterne stille og roligt føringen, som lød på 14-8 efter de første 30 minutter.

Der var flere offensive mangler i første halvleg, hvor skarpheden fra Voel-fløjene var ikke-eksisterende. Fløjspillerne blev således blot noteret for en enkelt scoring på otte forsøg inden pausen, hvor Lea Hansen, Emilie Ytting brændte på skift.

Mangler en enkelt kamp
Alle tanker om et Voel-comeback forsvandt i begyndelsen af anden halvleg, hvor Viborg øgede føringen til 17-10, og for gæsterne handlede det udelukkende om at begrænse nederlagets størrelse.

Det lykkedes ikke for gæsterne, der blev ydmyget til sidst, og Viborg-sejren på 30-18 var ikke ét mål for stor. Det hørte dog også med til historien, at Voel-holdet måtte se bort fra flere spillere - eksempelvis Camilla Fangel, Louise Lyksborg og Hege Bakken Wahlquist.

Silkeborg-Voel mangler fortsat at spille en enkelt kamp i denne sæson. På onsdag går turen til Nordjylland, hvor det kommende ligahold fra EH Aalborg har hjemmebanefordelen i sjette runde af pokalturneringen.