Skovens dag fejres med indvielse af syv nye vandreruter

Ruterne er i Nordskoven, Østerskoven, Vesterskoven og på Odden

SILKEBORG Naturstyrelsen Søhøjlandet inviterer alle til at være med, når det på Skovens Dag, der i år er søndag den 6. maj, skal markeres, at der er blevet afmærket syv nye vandreruter i skovene omkring Silkeborg. Samtidig kan man være med til at slippe de geder løs, der i sommerperioden skal pleje naturen omkring Vejlbo Mose.

Arrangementet indledes midt formiddag ved Naturstyrelsens bygning på Vejlsøvej 12 i Silkeborg - lige ved siden af Aqua.

Fremover kan man finde en kort og en lang afmærket vandre-/løberute i hhv. Nordskoven, Østerskoven og Vesterskoven og desuden en lille rundtur på Odden.

De korte ruter er mellem 3 og 3,5 km og på Odden endnu kortere, mens de lange ruter er mellem 7 og 10 km.

Mere tilgængelig natur
- Det er et initiativ, der handler om at gøre naturen mere tilgængelig, siger skovrider Søren Hald fra Naturstyrelsen Søhøjlandet.

- I Silkeborg har vi masser af skov og natur helt tæt på byen, men Visit Silkeborg har erfaret, at både udenbys gæster og silkeborgensere efterlyser flere lettilgængelige og afmærkede bynære vandreruter. Særligt set i lyset af, at Silkeborg har udnævnt sig selv til Danmarks Outdoor Hovedstad, har vi besluttet hurtigt at gøre noget ved det og har derfor i samarbejde med Visit Silkeborg fået fastlagt ruterne og fået dem afmærket. I løbet af kort tid kommer der også en folder, der bl.a. beskriver ruterne, oplyser Søren Hald.

Guidet tur
Skovens Dag ligger i starten af maj, og det er netop det tidspunkt, der sættes geder ud i Vejlbo Mose, som sommeren igennem skal pleje naturen i mosen. Og alle er inviteret med til at lukke de firbenede naturplejere ud i det indhegnede område ved Vejlbo Mose.

Arrangementet indledes med taler, herefter trækkes gederne ud til Vejlbo Mose, der jo ligger ganske tæt på Naturstyrelsens bygninger.

Her fortæller naturvejleder Jan Kjærgaard om gedernes arbejdsopgaver og liv i mosen.

Efterfølgende er der guidet tur, hvor Jan Kjærgaard tager deltagerne med på den ny afmærkede korte rute i Østerskoven.

Turen leder blandt andet omkring Avnsø - også kendt som Brillerne - og den er egnet for hele familien.