Caramba fylder rundt

Silkeborgs folkemusikensemble fejrer 40 års jubilæum i Lunden

MUSIK Caramba har skabt en smittende glæde ved at spille, synge og danse siden 1978 og det fortsætter Silkeborgs folkemusikensemble med på lørdag, hvor Caramba inviterer til sit 40 års jubilæum i Lunden.

I dag består Caramba af 39 musik- og sangglade medlemmer, som synger, spiller og danser til musik og rytmer fra mange forskellige lande i hele verden. Caramba blev startet på Silkeborg Højskole af musiklærer Erik Sommer, der hentede ideen fra Tingluti-ensemblet i København.

Tingluti-gruppen blev dannet af folkemusikinteresserede danskere, som i årene efter Anden Verdenskrig stræbte mod fredelig sameksistens og mellemfolkelig forståelse som modtræk mod Den kolde Krig, gennem musikken og ved at spille folkemusik fra lande i hele verden. Hos Caramba i Silkeborg er det stadig glæden ved musikken og udbredelsen af den musikalske forståelse mellem lande i hele verden, der er i højsædet.

Ved en koncert med Caramba er der lagt op til fællessang og publikum bliver også budt op til dans sammen med ensemblets medlemmer, som ud over korsangere også tæller musikere og dansere.

Gennem årene har Caramba underholdt i forbindelse med Silkeborg Ildfestregatta, på Skagen Visefestival og ved en lang række private arrangementer. Ensemblet optræder jævnligt i Lunden og det er også her Caramba inviterer til jubilæumsfest i Pyramidesalen lørdag eftermiddag.