Alex viste sig frem i reservernes sejr

Mathias Hove Andersen 

Alex var tæt på at komme på måltavlen, da SIF-reserverne slog AC Horsens

FODBOLD Silkeborg IF forsvarede mandag andenpladsen i Reserveligaens pulje tre, da AC Horsens blev besejret med 3-2 på et solbeskinnet Jysk Park.

SIF’erne fik allerede en pæn mulighed for at tage føringen i det fjerde minut, hvor Gregor Sikosek tog en god tur frem i banen. Her fandt han Sebastian Jørgensen, der lagde bolden af til Mate Vatsadze i feltet, og den georgiske angriber tvang Horsens-keeperen ud i en fin redning.

Fire minutter senere var det Thomas Nørgaards tur til at vise godt målmandsspil, da SIF-keeperen afværgede et giftigt hovedstød fra gæsterne.

Alex tæt på scoring
Dødvandet blev dog brudt i det 25. minut, hvor Alex tog sagen i egen hånd. Brasilianeren, der gjorde comeback efter en lårskade, tog chancen og trykkede af fra kanten af feltet, og det viste sig at være en rigtig god idé. Bolden tog undersiden af overliggeren og hoppede ned på målstregen, hvor Gregor Sikosek var først på riposten og gjorde det til 1-0. Det så ellers ud til, at bolden var inde i første omgang, men det var den slovenske back, der blev noteret for scoringen.

SIF-føringen blev dog neutraliseret i det 29. minut, hvor AC Horsens udlignede til 1-1 fra en helt fri position i feltet, og gæsterne fik efterfølgende et par gode muligheder for at bringe sig i front.

I stedet var det værterne, der tilbageerobrede føringen i det 39. minut, hvor Magnus Schelle førte an i en hurtig omstilling efter et hjørnespark til gæsterne. Den unge midtbanespiller fandt Jeppe Okkels i venstresiden, som snød sin direkte oppasser og sendte bolden i mål med en klinisk afslutning.

Flot lob af Iversen
Gæsterne var tæt på at udligne få minutter inde i anden halvleg, men bolden prellede af på den ene stolpe, og SIF’erne slap med skrækken. Gæsterne havde efterfølgende et par pæne tilbud for at bringe balance i regnskabet, men den sidste skarphed manglede.

Efter en times spil blev det så 3-1 til SIF. Anders Iversen, der havde afløst Alex fra anden halvlegs start, blev spillet fri i Horsens-feltet, og angriberen lobbede elegant bolden over den fremadstormende Horsens-målmand.

I det 73. minut fik Horsens-holdet reduceret, men mere blev det ikke til for gæsterne, og SIF vandt derfor kampen med 3-2. SIF’erne bliver på andenpladsen med 10 point efter seks kampe. Samme antal har Sønderjyske på førstepladsen.