Nedtur – SIF tabte i Lyngby

Peter A. Sørensen 

Det første playoff-opgør i Lyngby blev en trist oplevelse for SIF, der dog fik lidt trøst med hjem

FODBOLD Der er ikke så meget at snakke om. SIF har kniven på struben og skal vinde på søndag i Silkeborg, efter det første playoff-opgør i Lyngby blev tabt 2-1.

SIF’erne var også rystede, da Lyngby med to scoringer indenfor fem minutter midt i anden halvleg kom foran 2-0, men SIF kom fra hovedstaden med et vigtigt udebanemål, der kan blive livsvigtig i returopgøret.

Første halvleg blev ingen god oplevelse for SIF’erne. Spillet frem ad banen flød ikke, og Lyngby var bedste i de fleste momenter.

Det så også ud til at irritere SIF’erne, for både Vladimir Rodic og Jens Martin Gammelby afreagerede ved henholdsvis tjatte og sparke ud efter en Lyngby-spiller, og især Gammelby var heldig med ikke at få rødt kort.

Men mål kom der ikke, og det kunne SIF være bedst tilfreds med.

Efter pausen begyndte SIF’s bedre fysik at gøre sig gældende, men det kneb gevaldigt med at skabe chancer.

Efter en time var Mikkel Vendelbo imidlertid tæt på, da hans hovedstød blev reddet på stregen. Men netop som det lignede en god SIF-periode, væltede læsset. Lyngby scorede to gange tæt under mål indenfor fem minutter ved Herolind shala og Jeppe Kjær, og så var SIF i knæ.

Men kort efter fik gæsterne en livline. En høj bold røg over mod Magnus Matsson, der i det kriminelle felt snedigt vendte ryggen til Lyngbys Lasse Fossgaard, som løb ind i ham. Og på det efterfølgende straffespark sendte Davit Skhirtladze bolden i nettet til 2-1.

Det gav SIF et uhyre vigtigt udebanemål, der kan få store betydning, når regnskabet skal gøres op på søndag i Silkeborg. Her er det knald-eller-fald.