Mor skal på cyklen på mors dag

DGI indbyder til »Cyclofemme«

SILKEBORG På mors dag skal mor forkæles på den sunde måde med motion, mener DGI, Silkeborg Kommune og en række friske mødre, der er gået sammen om at arrangere en gratis cykeltur for mødre netop på mors dag, søndag den 13. maj.

Idéen kommer fra det internationale tiltag Cyclofemme, som i flere år har samlet kvinder rundt om i verden til cykelture. Det handler ikke om cykelløb med høj puls, men i høj grad om socialt samvær, sjov, motion og oplevelser i det fri. Der er guider, som fører an og viser vej. Cyclofemme er for kvinder i alle aldre, og arrangementet er ikke kun for mødre, man må også gerne tage døtre, søstre og andre med.

Ud over cykel er det obligatorisk at medbringe hjelm. Der er afgang fra rådhuset i Silkeborg midt formiddag, og her står en række kvinder klar til at guide på sociale tur af cirka halvanden times varighed.

Det er Silkeborg Kommune og flere af byens cykelfællesskaber, der sammen med DGI bakker op om Cyclo Femme.

Er du på cykel med kurv eller bagagebærer, går turen rundt om Silkeborg guidet af bedstemødre fra Idræt Om Dagen.

Er du på MTB, skal du naturligvis i skoven på stier og spor.

Du guides af Tøzer fra Silkeborg MTB Klub eller mødre fra Lemming IF, MTB.

Hvis du kommer på din racercykel, står Sejs-Svejbæk IF Cyklings mødre i alle aldre klar til at guide dig ud i det blå.

Uanset hvilken cykel du kommer med, så vil du kunne vælge mellem forskellige ture, så du bestemmer selv, om du er til en stille og rolig tur eller om du gerne vil træde til i pedalerne.