To kokke tilbyder lækkerier i Gjern

Sanne Helene Højbjerg 

Golfrestaurant Søhøjland i Gjern har fået nye forpagtere - to kokke med passion for kvalitetsmad krydret med god service

RESTAURANT Golfrestaurant Søhøjland i Gjern har fået nye forpagtere, og det er to meget erfarne kokke, der nu står i spidsen for det, de kalder »Brasserie Mato«.

Tomas Rask Holm har tidligere arbejdet på den berømte gourmet-restaurant Frederikshøj i Aarhus og senere på Stephansen og Apotheket i Randers.

Mark Wilstrup Toft, der bor i Silkeborg med sin familie, har også en fortid i restaurantionsbranchen fra Stephansen i Randers samt som køkkenchef i kantinen hos Skat i Herning.

- Vi har dog altid drømt om at få vores eget sted, hvor vi selv kan bestemme. Så da vi blev ringet op af Annette, der var her før og fik tilbuddet, så var vi ikke i tvivl. Det er en stor drøm for os, siger Tomas Rask Holm.

»Brasserie Mato« har åbent alle dage - både til frokost og med a la carte om aftenen. Man kan blandt meget andet få blåmuslinger, bøf bearnaise og et stjerneskud. Det hele er mad, der er lavet fra bunden og med udvalgte, gode råvarer - gerne pyntet flot med forskellige urter.

- Og alle er altså meget velkomne. Det er ikke sådan, at man skal være golfspiller for at besøge os og få god mad her. Det er for alle. Vi vil også lave flere arrangementer som eksempelvis en vin-festival, siger Tomas Rask Holm.

Mark Wilstrup Toft fortsætter:

- Man kan virkelig godt glæde sig til at spise her. Tomas er meget kendt for sin gode mad og sit »kokke-hoved«, som mange beundrer ham. Han har været de rigtig gode steder, og da han ikke selv er så god til at prale, så vil jeg da gerne gøre det for ham. Glæd jer, siger Mark Wilstrup Toft.