Mød Marie og bliv klogere på den russiske bjørn

Hans Krabbe 

Læserarrangement med eks-diplomaten, Øst-eksperten, politikeren og nu også forfatteren Marie Krarup, der er aktuel med bogen »Ny Kold Krig«.

SILKEBORG Dengang i de dårlige, gamle dage i halvfjerdserne var det til at forholde sig til: jerntæppet var trukket knaldhårdt for, Rusland var monstret i øst, som holdt sine naboer i et gråt og nådesløst førergreb, og heldigvis var ens far flyvehjemmeværnsmand, så han kunne drage ud i tårnene for at rapportere om Nato’s atomslagstyrke, når den fløj hen over Vestjylland for at vise standpunkt og handlekraft.

Men så kom ham med leverpletten i panden til.

Mure faldt, den russiske bjørn fik via Gorbatjov pludselig et menneskeligt ansigt, og i mange år var der ro på den front, så vi var fri for at falde i søvn med frygten for at vågne op til et atomragnarok.

Tiden er spolet tilbage
I de her år er det imidlertid, som om tiden er spolet tilbage til angstens år. Vladimir Putin styrer det ufatteligt store land for enden af Østersøen, han gør, som det passer ham i forhold til naboerne, og der er næsten ikke en morgen, uden at vi hører om russere, der står bag giftgasangreb i engelske parker eller via sociale medier og internet-trolde arbejder på at påvirke ellers frie valg i vesten.

Hvad i alverden er det, der sker med vores forhold til Rusland? Og hvad er det, der sker i Rusland?

Officer og forsvarsordfører
Det kan du blive meget klogere på, når avisen onsdag den 6. juni får besøg af politikeren og Østeuropa-kenderen Marie Krarup, der ved et læserarrangement på redaktionen på Papirfabrikken vil gøre os klogere på, hvad der er op og ned i forhold til Rusland i de her år.

Den tidligere sprogofficer og cand.mag. i Østeuropa-studier og samfundsfag har arbejdet i Rusland i en årrække, og med udgangspunkt i sin nye interview-bog, »Ny Kold Krig«, udgivet på Gjern-forlaget Hovedland, kommer hun med bud på baggrunden for og forløbet i den forandrede tilgang, Vesten de senere år har fået til Rusland.

Hvor skylden for det historisk dårlige forhold ligger, og hvad man kan gøre for at forbedre det, er med garanti andre temaer, Dansk Folkepartis forsvarsordfører og medlem af Udenrigspolitisk Nævn kommer ind på.

Arrangementet finder sted onsdag den 6. juni fra 17.30 til 19.30 på avisens Silkeborg-redaktion på Papirfabrikken 18. Første del af seancen bliver en samtale med Marie Krarup om hendes baggrund og bogens tilblivelse.

Derefter er det tid til en forfriskning og måske en samtale en-til-en med forfatteren, mens anden halvdel af aftenen bliver Marie Krarups oplæg på baggrund af bogen.

Avisens faste abonnenter kan deltage for 50 kroner, mens andre må slippe 100 kroner. Men alle er velkomne. Der er plads til 60.

Billetterne afsættes efter først-til-mølle princippet.

Du kan booke på: [email protected] - eller på telefon 87228469 - hvor Lone Henningsen eller Annette Nørgaard er klar til at tage imod din tilmelding.