Foto: Jakob Stigsen Andersen

Brandvæsenet blev mødt med kasteskyts i Silkeborg

Martin Hove Thomsen 

Brandvæsenet og politiet i Silkeborg har de seneste par aftener måttet rykke ud til Lupinvej - natten til lørdag blev der kastet flere ting efter brandfolkene

SILKEBORG Ved midnatstid natten til lørdag rykkede Midtjysk Brand & Redning ud til Lupinvej i Silkeborg. Indsatslederen Allan Simonsen fortæller, at man havde fået en anmeldelse om det, som viste sig at være et bål. Men brandvæsenet fik ikke nogen synderlig varm velkomst på stedet.

- Der var nogle, som kastede noget efter os. Det var lidt svært at se, hvad det var, men bagefter kunne vi i hvert fald se, at der var blevet kastet med flasker og dåser, siger indsatslederen, som samtidigt tager kraftig afstand fra den slags.

- Det er ikke i orden, og vi tilkaldte også politiet. Vi bliver nødt til at tænke på vores egen sikkerhed, når sådan noget sker, og så må politiet tage sig af det, siger Allan Simonsen.

Hos Midt- og Vestjyllands Politi bekræfter vagtchef Allan Riis episoden.

Ud fra døgnrapporten kan han se, at der skulle være blevet kastet med sten efter brandvæsenet, inden politiet ankom til stedet. Men han kan ikke umiddelbart ud fra sin døgnrapport se, om det var sten, grus eller andet, som blev kastet efter brandvæsenet.

- Vi træffer fire unge mænd i alderen 18 til 24 år på stedet, men vi har ikke sigtet nogen, siger Allan Riis.

Natten til søndag - igen omkring midnatstid - blev brandvæsenet atter kaldt ud til Lupinvej. Brandvæsenets indsatsleder Allan Simonsen oplyser, at der var tale om en mindre containerbrand. Og denne gang rykkede politiet ifølge Midt- og Vestjyllands Politis vagtchef automatisk ud, da alarmopkaldet blev foretaget.

- Vi tolererer ikke, at brandvæsenet ikke kan få lov til at udføre dets arbejde, og derfor bakkede vi dem op, hvis nu der skulle ske noget igen, siger Allan Riis.

Ved den mindre containerbrand blev brandfolkene dog ikke generet i at udføre deres arbejde.