Kæmpe finaledrama endte uden vinder

Michael Helligsø 

BSV lå længe til at snuppe det første finale-stik mod Skjern, men skulle i sidste ende være glad for uafgjort

HåNDBOLD Jysk Arena kommer til at syde og boble tirsdag den 29. maj.

Den dag kan både Bjerringbro-Silkeborg og Skjern Håndbold med en sejr sikre det danske mesterskab, efter de to klubber søndag spillede uafgjort i en dramatisk første finale.

3264 tilskuere i Skjern - heraf et par hundrede medrejsende BSV-supportere - så en medrivende og nervepirrende kamp ende 29-29, og dermed er der lagt op til et kæmpe drama igen, når holdene mødes i Silkeborg.

I sidste ende skulle BSV være glade for at uafgjort, da Skjern i sidste minut havde bolden, og der skulle også en god redning fra Søren Rasmussen i sidste sekund til for at sikre det ene point.

Omvendt førte BSV stort set hele kampen, og med lidt større skarphed i enkelte situationer var kampen endt med en udesejr.

Stærk start
BSV’erne indledte opgøret med en uhørt høj aggressivitet i forvaret, og allerede efter knap fem minutters spil var de løbet ind i to udvisninger.

Men det kontante forsvarsspil generede tydeligvis hjemmeholdet, mens BSV til gengæld spillede ualmindeligt afklaret og sikkert i angrebsspillet.

Der var tilmed også plads til sublime detaljer, som da Sebastian Skube med et smart vip fandt Nikolaj Øris til 5-8.

Målmand Søren Rasmussen var også tændt, og han snuppede blandt andet tre store chancer fra sin tidligere Flensburg-holdkammerat Anders Eggert.

BSV kom mod slutningen af halvlegen foran med klare 9-15, men gik så ned de sidste minutter, så Skjern med tre scoringer i træk kunne sørge for pausestillingen 12-15.

Tæt anden halvleg
Det var som om, at den afslutning på første halvleg gav Skjern-spillerne et rygstød til anden halvleg, hvor de kom ud med en anden power.

Flere gange var værterne nede med kun et par scoringer, men blandt andet takket være en storspillende Nikolaj Markussen afviste BSV i første omgang Skjerns tilnærmelser.

Med 20 minutter igen snuppede Søren Rasmussen et straffekast fra Anders Eggert ved 18-21, men vestjyderne nægtede at give op.

Seks minutter før tid kom hjemmeholdet for første gang op på siden af BSV, da Kasper Søndergaard udlignede til 26-26.

Så var lagt i oven til en nervepirrende afslutning, og sådan blev det også.

Dyr misser af Lassen
Med to minutter igen sled Michael V. Knudsen sig et straffekast ved stillingen 28-29, og BSV var tæt på at kunne lukke kampen.

Men det store tilbud sendte Jacob Lassen på overliggeren - BSV’s tredje brændte straffe i anden halvleg - og så kunne Skjerns Jonathan Stenbäcken kort efter en timeout udligne til 29-29.

I det næste angreb brændte Nikolaj Øris på Tibor Ivanisevic, og pludselig havde Skjern i det sidste minut muligheden for at vinde.

Det blev også til en god chance til Markus Olsson til sidst, men her viste Søren Rasmussen sit værd, så kampen endte 29-29.

Nikolaj Markussen blev med 10 mål BSV-topscorer, mens Nikolaj Øris scorede otte gange. For Skjern scorede Eivind Tangen ni mål.