SIF vandt kæmpe drama – og er klar til Esbjerg

Peter A. Sørensen 

SIF besejrede FC Helsingør i et vanvittigt opgør, hvor Tobias Salquist redede bolden på stregen dybt inde i overtiden

FODBOLD Silkeborg IF overlevede første etape i jagten på en ny sæson i Superligaen.

Men det kom til at holde hårdt. Vanvittigt hårdt, før SIF havde vundet 4-3 over FC Helsingør - og dermed 5-4 samlet.

For dybt inde i overtiden måtte Tobias Salquist redde bolden på stregen, hvilket reddede SIF fra direkte nedrykning.

Opgøret fik også en nervepirrende start set med SIF-briller. Allerede efter godt tre minutter sendte Helsingørs Matheus Leiria boldene i nettet foran de 5396 tilskuere til et vigtigt udebanemål, men SIF’erne kom flot igen. Efter 20 minutter udlignede Jeppe Okkels til 1-1 på lidt af et drømmemål, da han krogede bolden helt i målhjørnet på et skud lidt udenfor feltet. Og fire minutter senere var det så Davit Skhirtladze, der gjorde det til 2-1, da han med et flot hovedstød sendte bolden op på underkanten af overliggeren og i nettet.

Det gode SIF-spil fortsatte efter pausen. Jeppe Okkels sendte efter små 49 minutter Gustaf Nilsson alene igennem, og den svenske angriber scorede for tredje gang i træk.

Det lignede en rolig afslutning uden nerver for SIF-fansene, men helt i tråd med en vaklende sæson kom der ny spænding. Et godt Helsingør-angreb endte hos en helt fri Douglas, og så stod der 3-2 efter 64 minutter.

Det efterfølgende kvarter blev forholdsvis afdæmpet, men så eksploderede kampen i chancer.

Først var Gustaf Nilsson millimeter fra at bringe SIF på 4-2, så reddede Salquist på stregen i den anden ende, og så var Mikkel Vendelbo alene igennem - men brændte.

Nerverne hang ude med trøjerne på Jysk Park, men fire minutter før tid lignede det en afgørelse, da Magnus Mattsson gjorde det til 4-2. Men minuttet efter stod det 4-3 - sat ind af Nicolas Mortensen. Det var vanvittigt på Jysk Park.

Og et minut før tid fik Helsingør en kæmpe chance, men Nicolas Mortensen sparkede helt fri over mål.

Og fire minutter inde i overtiden måtte Salquist så redde på stregen - og sikre en glædelig SIF-dag.

Nu gælder det Esbjerg...