Skarp svensker sender SIF mod Superligaen

Mathias Hove Andersen 

Gustaf Nilsson scorede for fjerde kamp i træk, da Silkeborg IF slog Esbjerg fB i den første af to kvalifikationskampe til næste sæsons Superliga

FODBOLD Silkeborg IF spillede torsdag aften den første af to altafgørende kvalifikationskampe mod Esbjerg fB, og hjemme på Jysk Park vandt værterne med 1-0 foran 4949 tilskuere. SIF’erne har dermed gode muligheder for at sikre endnu en sæson i Superligaen, når de to hold spiller returkamp i Esbjerg på søndag.

Hjemmeholdet fik en fin start på kampen og dominerede i indledningen. Det kastede ikke de helt store chancer af sig, men i det 21. minut fik SIF alletiders mulighed for at tage føringen.

Kampens dommer, Jens Maae, pegede således på pletten, da Gustaf Nilsson blev nedlagt i Esbjerg-feltet efter et par gode træk. Davit Skhirtladze fik chancen fra pletten, men den georgiske offensivspiller hamrede bolden på roden af den ene stolpe og misbrugte dermed det store tilbud.

Straffe til SIF
De mange medrejsende Esbjerg-fans jublede højlydt over afbrænderen, og inde på banen kom gæsterne bedre med, som første halvleg skred frem. Det kastede også en enkelt oplagt scoringschance fra sig, men Simon Jakobsen fik sendt bolden væk tæt på målstregen.

SIF rørte dog stadig på sig, og i det 40. minut blev Jeppe Højbjerg tvunget ud i en god redning, da Jens Martin Gammelby trak ind i banen og sendte bolden mod det lange hjørne. Esbjerg-keeperen fik dog afværget situationen, og det samme gjorde Peter Friis Jensen i den modsatte ende, da Emmanuel Oti Essigba slap fri i SIF-feltet kort inden pausefløjtet. Fra pressepladserne kunne det ellers godt ligne straffespark til Esbjerg-spilleren, men dommerens fløjte var tavs.

To minutter inde i anden halvleg var Tobias Salquist tæt på at heade SIF i front, da han kom først på en præcis hjørnesparksbold Casper Sloth, men Esbjerg-forsvaret fik clearet bolden tæt under mål.

Nilsson på pletten
SIF’erne havde et lille overtag i den efterfølgende periode, men der skulle et hjørnespark til for at åbne scoringen. I det 72. minut fandt Casper Sloth endnu engang Tobias Salquist i bagrummet, hvor midtstopperen headede bolden på tværs til Gustaf Nilsson, der scorede for fjerde kamp i træk, da han pandede kuglen i nettet.

Scoringen tændte hjemmepublikummet, og SIF’erne angreb ufortrødent inde på kunstgræsset, hvor Jeppe Højbjerg måtte hive en stor redning ud af ærmet for at forhindre Jens Martin Gammelby i at score efter en lumsk afslutning mod forstolpen.

Esbjerg pressede lidt på i slutfasen, men SIF var stadig i kontrol kørte 1-0-sejren hjem. Holdet kan dermed klare sig med uafgjort i returkampen på Blue Water Arena for at sikre endnu en sæson i landets bedste række.