Over alle bjerge i Schweiz

Lone Henningsen 

Busrejse til det smukke bjergrige Schweiz med mange oplevelser - blandt andet også i lilleputstaten Liechtenstein 25. august-1. september

Schweiz har sin egen og helt unikke blanding af neutralitet, fordomsfrihed og oldgamle traditioner. Og hvad naturen angår, så findes den vel ikke i smukkere aftapning end i den schweiziske, der byder på skønhed og diversitet, så det er en fryd for øjet.

Her er stille søer, brusende floder, buldrende vandfald, blidt bondeland og store grønne bjergmassiver - til tider også sneklædte, selv i sommerhalvåret.

Med udgangspunkt i byen Flims, i den schweiziske kanton Graubründen skal vi opleve et venligst folkefærd med et charmerende (og temmelig uforståeligt) sprog, besøge smukt beliggende byer og betragte nogle af de højeste bjerge og den smukkeste natur i Europa.

Vi besøger blandt andet Rheinfall, Europas største vandfald, og den smukke Vierwaldstättesø, som også gode gamle H.C. Andersen var betaget af.

I over 2000 meters højde passerer vi Bernina-passet og de, som vælger at tage med Bernina Expressen, kan nyde den fantastiske udsigt fra pladserne i »Panoramawagen«.

Base i Films
Panter Rejser er teknisk arrangør og der er busopsamling i Herning, Ikast og Silkeborg lørdag 25. august fra morgenstunden.

Turen går forbi Hamborg og Hannover til overnatning i Midttyskland.

Søndag efter morgenmaden kører vi forbi Bodensøen og gennem Østrig og når den schweiziske grænse midt på eftermiddagen. Herefter kører vi til kantonen Graubünden, hvor vi skal bo på det hyggelige og familiedrevne Hotel Vorab i Films de næste fem nætter.

Hotel Vorab har terrasse, bar, restaurant, elevator og wellness-afdeling med sauna og jacuzzi. Alle værelser er med bad og toilet.

Lækre schweizeroste
Mandag går turen til Chur, der er Schweiz’ ældste by og hovedstad i kantonen Graubünden. Den strategiske position i Alpenrheindalen med flere bjergovergange mod Italien, har sat sit tydelige præg på byens historie.

Efter et par timer tager vi til et osteri, hvor vi skal opleve nogle af Schweiz’ helt store kulinariske specialiteter, nemlig Appenzell, Sprinz, Gruyère og Emmentaler. Ostene lagres i flere måneder og på osteriet ser vi, hvordan fabrikationen af den verdensberømte schweizerost foregår.

Vi går i skattely
Tirsdag går turen gennem den smukke natur til lilleputstaten Liechtenstein, det lille land på blot 160 kvadratkilometer og med cirka 35.000 indbyggere. Fyrsteslægten i landet hører til blandt de ældste adelsfamilier af østrigsk afstamning. I hovedstaden Vaduz med sine cirka 5000 indbyggere kan vi nedefra betragte fyrstepalæet.

Det siges, at der i Vaduz er flere postbokse end indbyggere, som en hentydning til at den internationale forretningsverden ofte ser en skattemæssig fordel i at have postadresse i Liechtenstein.

Der bliver tid i byen til frokost, slentretur, indkøb, og hvad man ellers har lyst til.

Jetsettes ferieparadis
Onsdag bliver dagens første stop i den mondæne kur- og vintersportsby St. Moritz. Byen har været værtsby for to olympiske vinterlege og er i dag et eksklusivt ferieparadis for hele det europæiske jetset. I 2328 meters højde kommer vi over Bernina-passet, og i bjergmassivet Piz Bernina skal vi fra bussen opleve noget af det højst beliggende og smukkeste natur i Schweiz. Hvis det frister, kan du tilkøbe en tur med toget Bernina-Expressen, hvor den overvældende natur kan nydes endnu mere. Schweiz har et imponerende net af jernbaner, og det er ikke uden grund, at Europas højeste jernbane fra Tirano i Italien til Chur er på Unesco’s liste over verdens kulturarv.

Turen med Bernina-Expressen skal bestilles og betales hjemmefra. Prisen er 495 kroner per person for en almindelig billet og 775 kroner for første klasse, hvor udsigten er bedre.

Torsdag: H.C. Andersen er en af de mange, som er blevet tiltrukket af Vierwaldstättersøen, og udflugten over Alperne går langs søen til Luzern, hvor vi gør holdt ved Astridkapellet. Her omkom den belgiske dronning Astrid i en bilulykke i 1935. Efter ankomst til Luzern tager rejselederen os med på en byvandring, hvor du ser byens mest kendte seværdigheder, blandt dem Europas ældste træbro Kapellbrücke, der efter en brand i 1993 atter er genopført. Vi ser Thorvaldsens kendte løvemonument, og der bliver tid på egen hånd.

Fredag efter morgenmaden sætter vi kurs mod Midtjylland. Ved Schaffhausen finder vi Rheinfall, Europas største vandfald, som er 23 meter højt og 150 meter bredt. Vi gør ophold her og nyder det betagende syn.

Så forlader vi Schweiz og kommer ved aftentide til vores overnatningshotel, syd for Kassel.

Lørdag kører vi det sidste stræk hjem mod Danmark.

Prisen er
Denne smukke busrejse koster for abonnenter på avisen 6599 kroner per person i dobbeltværelse. Ikke-abonnenter betaler tilsvarende 6799 kroner. Eneværelsestillæg på 975 kroner.

I prisen er inkluderet:

Buskørsel i firestjernet langtursbus

Dansk rejseleder på hele turen

Syv overnatninger med morgenbuffet

Syv middage

Udflugter

Entré til osteriet på cirka otte schweizerfranc er ikke inkluderet.

Tilmelding til Læserklubben gerne via hjemmesiden eller på telefon 96263756-57/87228469