Kvickly lærer Silkeborgs børn at bage grønne pizzaer

5A fra Langsøskolen går om bord i Go Cooks rullende køkken, der torsdag parkerer foran Kvickly på Søtorvet

SILKEBORG Torsdag eftermiddag hopper 5A fra Langsøskolen om bord i Go Cooks rullende køkken - en mobil madbus - der parkerer foran Kvickly i Silkeborg.

Børnene vil udfordre deres madmod og bage deres egne grønne pizzaer og efterfølgende uddele smagsprøver til alle nysgerrige kunder og forbipasserende.

- I Kvickly ønsker vi at støtte op om en hverdag i familierne, hvor vi laver mad sammen. Det skal være sundt at leve nemt, og børnene skal med i køkkenet, så de kan blive den første generation af børn og unge, der er bedre til at lave mad end deres forældre. I en travl hverdag kan en del familier måske ikke finde tid til at være sammen om madlavningen, men børnene kan langt mere i et køkken end både de selv og deres forældre måske lige går og tror. Derfor har vi igen skaffet Go Cook til Silkeborg, så de kan hjælpe os med at udfordre børnenes madmod, lyder det fra Finn Mikkelsen, formand for butiksbestyrelsen i Kvivkly Silkeborg.

Go Cook er Coops nationale madprojekt for børn, der hvert år inspirerer flere end 155.000 skoleelever til at erobre deres plads i køkkenet derhjemme. Børnene kender Go Cook og Go Cook-mobilen fra tv-udsendelserne »Gorm & 100% din ret«, vist på DR Ultra og TV2, samt fra den faste madside i børneavisen Kids’ News og fra GoCook Smagekassen.

- Børnene får mod på at smage på nye grøntsager, når de hakker og snitter dem selv. Børn spiser ikke grøntsager, bare fordi det er oppe i tiden. De vil have, at grøntsager skal smage godt. Og det kræver lidt flere kompetencer i køkkenet, end når man bare steger kød. Derfor er det vigtigt, at børnene lærer at lave mad, siger projektchef Bente Svane Nielsen.

Coops undersøgelser viste i 2012, at kun 4 procent af børnene var med, når der skulle laves mad i familierne. Med Go Cooks indsats er andelen rykket til 7 procent i 2016.