Du kan møde ulven på Torvet i Silkeborg

På lørdag har naturfrednings-foreningen ulve-arrangement

SILKEBORG Lørdag den 2. juni kommer ulven til Silkeborg Torv. Danmarks Naturfredningsforening (DN) inviterer alle interesserede til at klappe en udstoppet ulv, høre spændende historier og lære mere om ulvens biologi og adfærd.

Efter 200 år fravær er ulven kommet tilbage til Danmark.

- Ligeså spændende det er for naturen, at ulven er kommet tilbage, ligeså vigtigt er det at have en god dialog omkring, hvad ulven egentlig er for et dyr. Der er mange myter om ulve, og det er vigtigt at høre fakta for at lære ulven rigtigt at kende, siger Thomas Karlsson, naturvejleder i Danmarks Naturfredningsforening.

DN Silkeborg kommer med billeder, pjecer og historier - samt en udstoppet ulv, som man kan komme helt tæt på og klappe. At se en ulv i virkeligheden er en stor oplevelse, som gør det lettere at danne sig et billede af, hvad den er for et dyr, fortæller Thomas Karlsson.

Man kan også få svar på spørgsmål, f.eks. om hvad man skal gøre, hvis man møder en ulv ude i naturen.

Et sky dyr
Ulve er i virkeligheden meget sky dyr, og man skal være meget heldig for nogensinde at se en i det fri.

- Møder man en ulv i naturen, skal man derfor ikke være bange - den er sandsynligvis mere nervøs over at møde dig, end du er over at møde den. Vær hellere glad for at have mødt et så flot og sjældent dyr, og tag kameraet frem for at få et billede, inden den løber væk, lyder rådet fra Thomas Karlsson.