Alphabeat markerer jubilæum med særlig udgivelse

Søren Nielsen 

Bandet fra Silkeborg leverede megahits tilbage i 2008. Nu markeres udgivelsen

SILKEBORG Det internationale debutalbum, »This Is Alphabeat«, har rundet et skarpt hjørne. Nemlig 10 år.

Det fejrer Silkeborg-bandet og sender hele festen af sted på vinyl - for allerførste gang.

Det hele startede tilbage i 2002, da Stine Bramsen, Anders SG, Anders Bønløkke, Anders Reinholdt, Rasmus Nagel og Troels Møller Hansen, mødte hinanden på Silkeborg Gymnasium og dannede bandet Sodastar.

Blot to år efter vandt gruppen Livecontest – også kendt som DM i Rock – og her blev de opdaget af en af dommerne, en A&R fra Copenhagen Records, som i 2005 skrev kontrakt med de seks Silkeborgensere.

Inspireret af Prince’s »Alphabet Street« skiftede sekstetten navn til Alphabeat og i sommeren 2006 røg førstesinglen, »Fascination«, på gaden.

Det var dog først i begyndelsen af 2007, at »Fascination« for alvor brød igennem hos danskerne, og siden indtog bandets charmerende popsange som »10.000 Nights of Thunder« og »Boyfriend« også hitlisterne herhjemme.

Den store danske succes førte til, at Alphabeat i sommeren 2007 skrev kontrakt med EMI Records i England, rykkede teltpløkkerne op og flyttede til den engelske hovedstad.

Den 2. juni 2008 udkom Alphabeats internationale debut, »This Is Alphabeat«, og gik, som det blot tredje danske album i historien, ind på Top 10 på den engelske Album Chart.

Det blev til Guld og mere end 100.000 solgte eksemplarer i England, mens »Fascination« med 300.000 solgte singler, en topplacering som #6 og 38 uger i Top 40 på hitlisten, blev et af årets største hits i 2008.

I løbet af 2008 blev det til op imod 200 koncerter for det danske popband. Nu fejres 10-året med udgivelsen af ’This Is Alphabeat’ på vinyl – for allerførste gang.

Siden 2014 har Stine Bramsen udgivet flere hit singler, et album, samt EP’er som solist, mens Anders SG og Anders Bønløkke har produceret musik under aliasset, Thanks. Alphabeat gav deres, indtil videre, sidste koncert i september 2013.