Nu kan du få ladet din elcykel op i midtbyen – helt gratis

Som den første kommune i landet sætter Silkeborg Kommune en el-ladestation op i midtbyen, som byens borgere og turister frit kan benytte sig af

SILKEBORG Cyklister i Silkeborg får nu mulighed for at lade deres elcykler op helt gratis. Det skriver Silkeborg Kommune i en pressemeddelelse.

Kommunen har besluttet at sætte en el-ladestation op i midtbyen, og det sker, fordi man oplever en større efterspørgsel på at kunne lade sin elcykel op - særligt blandt de mange cykelturister, der hvert år besøger Silkeborg Kommune.

Den efterspørgsel vil kommunen gerne imødekomme, så både turister og de lokale får den bedste cykeloplevelse. Derfor har kommunen valgt at etablere dette forsøg i forbindelse med den større renovering af Østergade, som kommunen netop nu er i gang med - samt på efterspørgsel fra det lokale Cyklistforbund.

Værd at vide
Ladestationen samt infotavle monteres fredag 8. juni klokken 10.00, og ladestationen placeres i passagen under Søjlehuset i Østergade - i forlængelse af en række cykelstativer, der samtidig monteres. Den består af to udendørs stikkontakter - ligesom dem man kender fra ens eget hus.

Ladestationen er tidsbegrænset af hensyn til uhensigtsmæssig brug af el - især i weekenderne. Den vil være aktiv alle ugens dage fra klokken 08 til klokken 20, og den markeres med en infotavle over lade-stikkene.

Elcykel-brugeren skal desuden medbringe egen ledning, da hver type elcykel - både indenfor samme cykelmærke og andre mærker - har unikke opladekabler, hvilket vil sige, at man ikke kan standardisere med en fast ledning monteret i el-stikkene.