Anholdt i sommerhus med tyvekoster for 88.000 kroner

Jakob Munk Schmidt 

Ung litauer kunne ikke gøre rede for blandt andet ure, robotplæneklippere og deodoranter, da han blev anholdt i sommerhus ved Grønbæk

GRØNBÆK En 24-årig mand fremstilles søndag formiddag i grundlovsforhør i Viborg efter, at han lørdag blev anholdt i et sommerhus sigtet for tyveri af værdier for omkring 88.000 kroner.

Den unge mand blev fundet i besiddelse af robotstøvsugere, robotplæneklippere, boremaskiner, tøj og andre gode sager.

Alt sammen i originalemballage.

Problemet var, at han ikke kunne gøre rede for tingene overfor politiet.

- Han sagde, at han havde købt tingene på nettet, men der var ingen kvitteringer. Så det lød ikke plausibelt, og han kunne ikke gøre rede for noget som helst, fortæller Jens Claumarch, vagtchef hos Midt- og Vestjyllands Politi.

Den sigtede er desuden kendt af politiet for tyveri. Tidligere har han ifølge politiet huseret i Nordjylland og København, hvor han i 2017 opnåede tre sigtelser for butikstyverier.

I Grønbæk måtte politiet i øvrigt sende en ekstra patruljevogn til sommerhuset for at få plads til den anholdt og alle papkasserne.

Så mange tyvekoster var der.

Politiet kom på sporet af sagen, da en rengøringsassistent fattede mistanke sidst på formiddagen og ringede til ordensmagten.

Rengøringsassistenten skulle gøre sommerhuset rent, og da hun ankom, var den 24-årige i fuld gang med at rydde huset for sine mange papkasser.

I forbindelse med sagen standsede politiet også en bil med tre andre litauiske mænd.

Det var under en kilometer fra gerningsstedet.

Mistanken var, at de havde været på vej til at afhente den 24-årige i sommerhuset. Alle tre blev derfor anholdt men løsladt igen senere på grund af manglende beviser.