Voldtægts-sigtet mand løsladt af byretten

Adam Haff 

En 32-årig mand nægter sig skyldig i anklage om voldtægt af kvinde i Silkeborg. Politiet opretholder sigtelsen og efterforsker videre, oplyser politiet i Silkeborg

SILKEBORG En 32-årig lokal mand blev tirsdag eftermiddag løsladt efter et grundlovsforhør i byretten i Viborg.

Politiet sigter ham for at have begået en voldtægt af en 34-årig kvinde sent mandag aften på Langelinie i Alderslyst.

Den 32-årige mand blev anholdt ved 04-tiden natten til tirsdag. Efter endt afhøring og undersøgelse på Retsmedicinsk Institut blev han i dag fremstillet i grundlovsforhør. Her krævede anklagemyndigheden manden varetægtsfængslet, fordi man vurderede, at beviserne var stærke nok til en fængsling.

Men det afviste dommeren, som derfor løslod manden:

- Vi opretholder sigtelsen for voldtægt og vi arbejder videre med efterforskningen af sagen, siger politiassistent Michael Svendsen, politiet i Silkeborg.

Som led i efterforskningen har politiet sikret sig tekniske beviser. Manden og kvinden er begge også blevet undersøgt på Retsmedicinsk Institut.

Det var kvinden, som selv ringede til politiet ved 02-tiden tirsdag og fortalte, at hun var blevet voldtaget. Og at det var sket i en bolig på Langelinie. Ifølge anmeldelsen skete det indenfor et interval på 40 minutter, mellem klokken 23.30 mandag og klokken 00.10 tirsdag.

De to involverede kender hinanden i forvejen. Michael Svendsen ønsker ikke at oplyse nærmere om kvinden og mandens relation.

- Jeg kan alene sige, at manden nægter sig skyldig i anklagen, og at vi arbejder videre med sagen, siger Michael Svendsen.

I forbindelse med dagens grundlovsforhør kærede anklagemyndigheden byrettens afgørelse til landsretten, der dermed også skal vurdere politiets og anklagemyndighedens materiale.