Silkeborg KFUM sikrede historisk oprykning

Mathias Hove Andersen 

Danmarksserien er næste stop for Silkeborg KFUM, der udraderede Vejle i den afgørende topkamp

FODBOLD Silkeborg KFUM rykkede lørdag op i danmarksserien for første gang i klubbens historie. Oprykningen blev en realitet efter en storsejr i VB Parken, hvor forfølgerne fra Vejle Boldklub indkasserede et nederlag på hele 1-7.

Inden sidste spillerunde i jyllandsserien 1 topper Silkeborg KFUM derfor puljen med 30 point, og topholdet kan ikke længere indhentes.

KFUM gjorde kort proces på den regnbåde bane i Vejle, hvor gæsterne kom flyvende fra land. I det femte minut dukkede Nicolai Johansen op i feltet, hvor han flugtede bolden i kassen, og fem minutter senere fordoblede Christian Pedersen føringen, da han eksperede bolden over stregen i det lille felt.

Flot mål af Frank Hansen
I det 18. minut stod Patrick Bang Nielsen for gæsterne tredje scoring, da han hamrede bolden over i modsatte målhjørne fra en relativt spids vinkel, og selvom værternes Mikkel Eriksen fik reduceret til 1-3 umiddelbart inden pausefløjtet, var der ingen tvivl om udfaldet.

Et kvarter inde i anden halvleg blev det 1-4, da rutinerede Frank Hansen blev noteret for en flot scoring. KFUM-anføreren modtog bolden på kanten af feltet efter et hjørnespark, og han lagde den flot i nettet.

Minuttet efter kom Nicolai Johansen på tavlen for anden gang, da han slog til efter et gennembrud, og i det 65. minut blev det 1-6 efter en omstilling, hvor Patrick Bang Nielsen ligeledes blev dobbelt målscorer.

100 års jubilæum
20 minutter før tid blev scoringen til 1-7 sendt i nettet, da Bastian Skibsted lukkede og slukkede ved at sende en løs bold i nettet fra en position i Vejle-feltet.

Efterfølgende kunne KFUM’erne lade champagnepropperne springe, og de 50 medrejsende fans kunne juble over den historiske oprykning, der blev en realitet i den sæson, hvor klubben fejrer sit 100 års jubilæum.

KFUM spiller den sidste kamp i puljen på fredag, hvor de nærmeste forfølgere fra Agerbæk/Starup gæster Søholt.