Læserklubben indtager smukke og historiske Als

Spændende dag i Sønderjylland i selskab med den dygtige guide og fortæller Rasmus Duus, torsdag 26. juli

Als er måske mest kendt for slottet og de legendariske spritruter over Flensborg Fjord. Men Als er rigtig meget mere. Øen har været skuepladsen for et af Danmarkshistoriens største slag, nemlig slaget ved Dybbøl i 1864, hvor Danmark tabte land til Tyskland.

Det er én af de tættest befolkede øer i Danmark med smuk natur og med et industrieventyr ud over det sædvanlige.

Kom med og få hele den overraskende historie om Als.

Med Skave Turistfart som teknisk arrangør er der afgang fra Herning, Hammerum, Ikast og Silkeborg torsdag 26. juli mellem klokken otte og ni. Vi kører sydpå, og undervejs stopper vi og får serveret kaffe og rundstykke.

Ved ankomsten til Als finder vi et rart sted, hvor vi kan nyde de medbragte sandwiches, inden vi stifter bekendtskab med vores guide og fortæller, Peter Duus, der tager os med på oplevelser både i selve »Synneborre og rundt å Als«.

Familien Flink
Sønderborg er vokset frem op omkring Sønderborg Slot og er Sønderjyllands største by. Arkæologiske udgravninger forskellige steder i byen viser middelalderens Sønderborg på Humletorvet. Vi kører videre op på Dybbøl Banke med en kort fortælling om 1864 og derefter mod Bøffelkobbel, hvor vi hører om familien Flinks drabelige oplevelse.

Den flotte tur over Als fortsætter til Augustenborg Slot, hvor vi stiger ud af bussen og går ind i slotsgården, hvor vi hører om hertugfamilienerne og den smukke slots historie.

Herefter videre til øens egen kirke, hvor vi holder lige ved siden af de meget kendte kirkestalde.

Sønderjyllands stolthed
Turen går nu mod Nordborg, og mens vi betragter det smukke alsiske landskab, hører vi om øens kunstnere og om de store fabrikker Linak og Danfoss, der er landsdelens stolthed.

I den flotte Nørreskov skal vi ud og høre ekkoerne mellem bøgetræerne og høre fortællingen om de skrækkelige vendere.

Sidst på eftermiddagen tager vi afsked med vores guide og med Als og kører til Den Gamle Grænsekro i Christiansfeld. Dagens ret serveres for os i den gamle bygning med den lange og spændende historie, der tager sin begyndelse omkring år 1600. Vi mærker klart historiens vingesus, når vi bevæger os rundt i de hyggelige gange og charmerende lokaler.

Retur i hjembyerne mellem klokken 21 og 22.

Prisen for denne dagstur er for avisens abonnenter 699 kroner. Ikke-abonnenter kan deltage for 749 kroner. Inkluderet i prisen er buskørsel, turleder, morgenkaffe, frokostsandwich, rundtur med lokalguide samt aftensmad. En bestemt plads i bussen kan reserveres for 50 kroner.

Tilmelding til Læserklubben på [email protected] eller på tlf. 96263756-57/87228469