Laven fester med VM-fodbold

Søren Nielsen 

Beboere i Laven har sat telt op på parkeringspladsen og følger sammen med i VM i fodbold

LAVEN Verdensmesterskaberne i fodbold har givet anledning til en vældig aktivitet i Laven, hvor entreprenante beboere har fået etableret et telt og indkøbt en storskærm.

Arrangementet er sat op ved den offentlige parkeringsplads ned mod søen, og i den næste måneds tid kan beboere i byen således hygge sig med VM-fodbold fra »Den røde søplads«, som stedet nu er omdøbt til.

Udsmykningen består blandt andet af de velkendte »løgkupler«, som netop er nogle af vartegnene fra den rigtige plads i Kreml.

En af initiativtagerne er Henrik Køhler, der oplyser, at over 5000 kroner fra borgere i Laven er samlet ind til formålet. Pengene er blandt andet gået til et lækkert fladskærms-tv og anden udsmykning.

Lørdag eftermiddag og aften blev »Den røde søplads« dog sat på en prøve, da massive regnmængder ramte teltet og løgkuplerne under Danmarks første VM-kamp.

- Vi klarede gårdsdagens monsunregn med bravour og løgkuplerne knejser altså stadig stolt på den offentlige toiletbygning på »Den røde søplads«. Det beviser, at motionsbolde fra Harald Nyborg er stærkt undervurderede som byggemateriale, udtaler chefarkitekt Henrik Køhler.

Besøgstallet under kampen mod Danmark-Peru nåede sit klimaks, og teltet var fyldt godt ud.

Laven har ikke noget fast samlingssted, og baggrunden for arrangementet er naturligvis at skabe sammenhold i byen, oplyser Henrik Køhler.

Ved EM for to år siden samlede byen sig også om fodbold med succes.