BSV undgår spansk storhold i Champions League

Michael Helligsø 

De danske sølvvindere er havnet i andet seedningslag i gruppespillet i Champions League

HåNDBOLD Næste sæson gør Bjerringbro-Silkeborg comeback i Champions League, hvor de danske sølvvindere skal spille i gruppe C eller D, der er den svageste del af gruppespillet.

Onsdag blev seedningerne til puljerne offentliggjort, og her blev det en kendsgerning, at BSV’erne kommer i andet seedningslag sammen med det spanske storhold Ademar Leon.

Fra første lag skal BSV enten møde HC Metalurg fra Makedonien eller polske Orlen Wisla Plock, som BSV mødte for to år siden i Champions League. Fra tredje lag bliver modstanderen Sporting fra Portugal eller norske Elverum med den tidligere BSV-streg Kristian Ørsted på holdet.

Tyrkiske Besiktas eller Wacker Thun fra Østrig venter fra fjerde lag, mens BSV skal en tur til Østeuropa for at møde enten Chekhovskie Medvedi fra Rusland eller rumænske Dinamo Bucuresti.

Endelig kan BSV trække enten slovakiske Tatran Presov eller Riihimäen Cocks fra Finland fra det sidste lag. Netop Presov mødte BSV i den forløbne sæson i EHF Cuppen, hvor det både blev til en sejr og et nederlag.

Lodtrækningen til Champions Leauge finder sted fredag 29. juni.

De danske mestre fra Skjern kommer i gruppe A eller B, hvor man finder alle de største klubber i europæiske håndbold.

De hold kan BSV også rende ind i senere i turneringen, men det kræver, at klubben vinder den indledende seks-holds-pulje. I så fald bliver BSV parret med et af de bedste hold fra grupper A og B i 1/8-finalen. Det var den rute, som Skjern tog sidste år, hvor klubben overraskende slog Veszprem ud.