Vandring og sightseeing i Østrig

Lone Henningsen 

Med vandrestøvler og sightseeing-guide til Zillertal 15.-22. september. Glæd dig til at stifte bekendtskab med det smukke område

Bjergene i Østrig er som skabt til vandreture. Den friske luft og den betagende natur får dig til at glemme alt om hverdag, arbejde, stress og jag. Panter Rejser har lavet denne kombinerede ferie/vandretur til Zillertal i Østrig, og Læserklubben er med.

Afgang fra Midtjylland lørdag 15. september fra morgenen af, og med passende pauser undervejs køres til overnatningshotellet i Tyskland. På hotellet serveres aftensmad.

Søndag efter morgenmaden køres mod Zillertal og Gästehaus Untermetzger, der danner rammen om vort ophold de næste fem nætter. Hotellet ligger i centrum af Zell am Ziller, tæt på Rosenalmsvævebanen. Efter indkvartering spiser vi aftensmad, og der vil være mulighed for at gå en tur i området og nyde udsigten.

Mandag er vandredag, og de gode sko/støvler snøres. Vi mødes med vores vandreguide Rasmus Hauskov, der er født og opvokset i Fabjerg ved Lemvig, og nu arbejder som skilærer om vinteren og som vandre-/cykel-/raftingguide om sommeren.

Først kører vi med bussen til Hintertux og tager kabineliften til Sommerbergalm, som er en del af sommerskiområdet Hintertux. Herfra vandrer vi over Tuxer Joch Haus med en fascinerende udsigt til gletsjeren, hvor vi vil kunne se folk stå på ski.

Videre går turen gennem Weitental med god mulighed for at se murmeldyr. Her kommer vi også forbi et stort vandfald, før vi er tilbage ved bussen. Turen varer cirka fire timer.

Tyrols hovedstad
Tirsdag besøger vi Innsbruck, Tyrols hovedstad. Vi kører op til Bergisel og får lejlighed til at se verdens største maleri, »Rundgemälde« og desuden kan nyde den fantastiske udsigt over Innsbruck. Herefter går turen ned til selve byen, hvor vi på en spadseretur kommer forbi det pragtfulde kejserslot, Hofberg, inden vi går gennem den gamle bydel og blandt andet ser »Det Gyldne Tag«. Vi fortsætter til den berømte gade Maria Theresien Strasse og får tid til at nyde byens maleriske arkitektur og de mange forretninger.

Vi forlader Innsbruck og så skal der ses på glitrende krystaller. Et besøg varsles hos Swarovski, der betragtes som Østrigs svar på danske Georg Jensen.

Onsdag er det atter vandredag. Med bussen går det op til den imponerende 131 meter høje og 725 meter lange dæmning i 1800 meters højde, hvor vejen i sig selv er en stor oplevelse. Fra dette kæmpemæssige vandreservoir med dens strømgeneratorer vandrer vi op over Pfitscher Joch passet og krydser grænsen til Sydtyrol (Italien).

Her står stadig det gamle tolderhus, og overgangen har en del historie fra krigen. Pfitscher Joch Haus ligger her på den italienske side, og her kan vi få et lille forfriskende hvil, inden det går tilbage mod bussen. Turen varer mellem fire og fem timer.

De mægtige vandfald
Endnu en flot naturoplevelse er i sigte torsdag. Østrigs højeste vandfald, Krimmler-vandfaldene, venter i den smukke naturpark, Hohe Tauern. Hvis gårsdagens anstrengelser ikke helt har smadret dine ben, kan du gå helt hen til vandfaldet.

Efter aftensmaden er der mulighed for at drage ned i dalen og opleve en vaskeægte »Tirolerabend«, hvor du kan nyde skøn østrigsk folkemusik med masser af stemning.

Fredag efter morgenmaden tager vi afsked med hotellet og sætter kursen mod Tyskland. Her overnatning - og lørdag videre mod Danmark og Midtjylland.

Prisen for turen
Prisen for denne tur er for avisens abonnenter 6899 kroner per person i dobbeltværelse. Eneværelsestillæg på 1700 kroner.

I prisen er inkluderet:

Buskørsel i firestjernet langtursbus t/r

Dansk rejseleder

Dansk vandreguide

Morgenkaffe og rundstykke på udrejsen

To overnatninger i Tyskland med halvpension

Fem nætter på Gasthaus Untermetzger

Fem gange morgenbuffet

Fem gange tre-retters middag

Fem gange frokostpakke

All-inclusive drikkevarer klokken 10-23 (saft, vin, øl og vand)

Skatter og afgifter

Tilmelding til Læserklubben på [email protected] eller på telefon 96263756-57/87228469.