Minister: Horsens skal lære af Silkeborg

Kenneth Husum 

SILKEBORG Kig til Silkeborg, lød opfordringen fra beskæftigelsesminister Troels Lund Poulsen (V), da han mandag besøgte sandproducenten Dansand A/S i Addit.

Højkonjunkturen gør, at der er mangel på kvalificeret arbejdskraft, og det var det problem, som Troels Lund Poulsen var kommet for at diskutere med blandt andet Business Horsens.

Beskæftigelsesministeren var glad for den høje beskæftigelse i Danmark, men han mener, at der stadig er meget, man kan gøre lokalt for at sikre arbejdskraften.

- Der er i dag stor forskel mellem kommunerne, hvor gode man er til at få folk i beskæftigelse. Jeg synes, det er nu, vi skal prøve at udnytte de gode tider til at få kontanthjælpsmodtagere og flygtninge i arbejde, og her kan Horsens godt lære lidt af Silkeborg, som igennem en stor indsats er væsentlig bedre til at få de grupper i beskæftigelse, sagde Troels Lund Poulsen ifølge Horsens Folkeblad.

Hos Dansand oplever direktør, Poul Konrad Beck, dagligt manglen på arbejdskraft. Her har man valgt at arbejde ekstra og har samtidig gennemført en stor satsning på automatisering med af produktionen, skriver Horsens Folkeblad.

- Vi har reelt opgivet at tiltrække mere arbejdskraft, selvom vi godt kan bruge flere, sagde Poul Konrad Beck blandt andet.