Værksteder siger farvel til kalenderpiger

Kenneth Husum 

SILKEBORG Kalenderpigen er på vej væk fra værkstederne.

Mange større arbejdspladser har frabedt sig – eller direkte forbudt – billeder af nøgne kvinder på væggene. Andre, især mindre værksteder, kalder det en tradition, der fortjener at blive holdt i live.

Det skriver Magasinet Arbejdsgiverne.

På Silkeborg-virksomheden Wila har man én gang for alle forbudt pige-kalenderne.

- Den tid er forbi, hvor vi skal have billeder hængende af nøgne kvinder i virksomheden. Det hører i min verden til i en tid, hvor der blev røget og drukket på arbejdspladserne. I en moderne virksomhed som Wila med styr på tingene udsætter man hverken sine kunder eller sine medarbejdere for disse nøgenbilleder, siger direktør Lars Lauridsen til magasinet Arbejdsgiverne.

Andre værksteder giver udtryk for, at det er politisk korrekthed, at der ikke længere må være kalenderpiger på væggene.

Midtjyllands Avis har tidligere undersøgt, hvordan det ser ud på lokale værksteder. Der bliver længere imellem de letpåklædte piger, der hjælper med at holde styr på månederne.

Kønsforsker Christian Groes, Roskilde Universitet, forklarede det dengang med en øget professionalisering på værkstederne.

- Når det handler om det, som man kan kalde skurvogns-æstetikken, så er der kommet lidt mere politisk korrethed over, hvad man kan og må. Det hænger sammen med en øget professionalisering og så er også en bekymring for at kunne blive beskyldt for sexisme. Måske synes mændene bare, at det er sjovt med en kalender, men de ved også, at det kan blive misforstået, og de har ikke lyst til at blive opfattet som kvindenedgørende, sagde Christian Groes.