Fuglsang får tre danske holdkammerater i Touren

Silkeborg-rytteren Jakob Fuglsang får opbakning fra tre landsmænd på Astana-holdet i årets Tour de France

CYKLING Astana kommer fra Kasakhstan, men under årets Tour de France minder det mere om et dansk cykelhold.

Astana har fredag udtaget sit hold på otte ryttere, og fire af dem har dansk pas. Det er Jakob Fuglsang, Magnus Cort, Jesper Hansen og Michael Valgren.

Det skriver Astana på Twitter.

Kvartetten er de første danskere, som er udtaget til årets løb.

Årets Tour de France begynder lørdag 7. juli, og af de fire Astana-danskere vil mest fokus utvivlsomt være på Fuglsang. Silkeborg-rytteren er holdets kaptajn og sigter efter en podieplacering.

For bjergrytteren Jesper Hansen er der tale om Tour-debut, og han forventes at blive en vigtig hjælper for Fuglsang. Også for Magnus Cort, der er kendt som en hurtig afslutter, er der tale om debut i Tour de France.

Fuglsang i fin form
Fuglsang har vist fin form op til Tour de France. Tidligere på måneden blev han samlet nummer to i Schweiz Rundt.

- Jeg er rigtig godt tilfreds. Det er godt for moralen. Godt at se, jeg er der, hvor jeg gerne vil være. Jeg er der, hvor jeg skal være, så jeg skal ikke ud og forcere noget, sagde Fuglsang efterfølgende til TV2 Sport.

Det bliver Fuglsangs ottende forsøg med verdens største etapeløb. Hans bedste samlede placering er en syvendeplads i 2013.

Valgren har kørt løbet tre gange før, og han er mest med for at assistere sin kaptajn. Dog har han i år vist, at han også kan vinde store cykelløb, da han sejrede i forårsklassikeren Amstel Gold Race.

De øvrige ryttere på Astanas Tour-hold er Omar Fraile, Tanel Kangert, Luis Leon Sanchez og Dmitriy Gruzdev.

/ritzau/