Nu er det forbudt at bruge kulgrill i haven

Søren Nielsen 

Afbrændingsforbuddet er genindført. Denne gang med en skærpelse for brug af almindelig kulgrill, som nu er forbudt. Brug af gasgrill er lovligt

Det er nu ulovligt at tænde en kulgrill hjemme i parcelhushaven.

Det er en af de mere opsigtsvækkende konsekvenser af det nye afbrændingsforbud, som mandag blev indført i blandt andet Silkeborg Kommune.

Dermed er der sket en skærpelse af det afbrændingsforbud, som blev indført for første gang i begyndelsen af juni. Siden blev afbrændingsforbuddet afblæst lige før sankthans, men nu er det altså genindført igen på ubestemt tid.

- Vi har valgt at tage kulgrill med denne gang, fordi det kan være farligt at arbejde med kul. Eksemplevis er grillstartere noget af det, som er svært at håndtere i de knastørre haver. Men kul er også farlige, fordi de udsender gnister, og fordi de i lang tid holder på varmen. Det kan snyde grillejere, som for tidligt smider kullene ud, forklarer bedredskabsdirektør Klaus Vibe Hebsgaard fra Midtjysk Brand & Redning.

Han nævner også, at især engangs-grill kan være meget farlige. Ikke mindst her i Silkeborg-området, hvor flere outdoor-turister jævnligt benytter engangsgrill. Det er stadig lovligt at benytte gasgrill.