SIF tester svensk forsvarer

Peter A. Sørensen 

Allsvenskan-spiller får en uge til at overbevise manager Peter Sørensen. SIF har også fået talent på kontrakt

FODBOLD Silkeborg IF leder med lys og lygte efter en forsvarsspiller, der kan erstatte langtidsskadede Jeppe Gertsen, og måske skal spilleren findes i Sverige.

I hvert fald har SIF i denne uge den 195 cm høje midterforsvarer Marcus Johansson til prøvetræning.

Svenskeren skal være i SIF ugen ud, hvor Peter Sørensen og trænerteamet skal vurdere, om den 24-årige svensker er løsningen.

Marcus Johansson har senest spillet i Jönköbings Södra IF. Her kom han til på en fri transfer i marts i år, men her fik han ikke forlænget kontrakten.

Langt størstedelen af karrieren han han tilbragt i barndomsklubben Halmstads BK, som forsvarsspilleren repræsenterede 23 gange i Allsvenskan tilbage i 2017.

SIF har også fået en ung midtstopper på kontrakt. Det er 19-årige Frederik Alves Ibsen, der efter et år på Silkeborg Fodbold College og SIF’s U19 Liga-mandskab er kommet på en et-årig trainee-kontrakt i klubben.

Det betyder, at forsvarstalentet skal træne sammen med Peter Sørensens førsteholdstrup i et vist omfang samtidig med, han har sin base på klubbens U19-hold.

- Det føles rigtig godt, og jeg er virkelig glad for det. Jeg har fået chancen, nu handler det om at gribe den. At opnå kontrakt var en af mine målsætninger, da jeg kom til Silkeborg IF. Mit næste mål er at få kampe på førsteholdet, siger Frederik Alves Ibsen, der har brasiliansk blod i årene.

Han har en brasiliansk mor og dansk far, og han er oprindeligt fra Hvidovre. Men da han kom til Silkeborg Fodbold College var det efter et ophold på halvandet år i hans andet hjemland.

- Jeg har dobbelt statsborgerskab og valgte at tage til Brasilien for at spille fodbold. Her spillede jeg i Coritiba FC. Fodbolden i Brasilien er præget af fysik og hurtigt spil, så jeg lærte meget af opholdet, siger Frederik Alves Ibsen.