Gødvad får et lykkeliga-hold

Kenneth Husum 

Udviklingshæmmede børn får deres eget håndboldhold i Gødvad

GøDVAD Udviklingshæmmede børn kan efter sommerferien spille håndbold i Gødvad GIF, der som den første lokale klub får et Lykkeliga-hold.

Lykkeliga er en særlig håndboldliga for udviklingshæmmede børn i alderen 6-16 år.

Det er tidligere landsholdspiller Rikke Nielsen, der har taget initiativ til Lykkeliga. Det skete efter, at hun i 2008 blev mor til Magda, der blev født med Downs Syndrom.

Rikke Nielsen stod i august 2016 bag etableringen af det første håndboldhold for handicappede børn i Aalborg. Planen er, at der skal være et nationalt netværk af håndboldhold for udviklingshandicappede børn.

Indtil videre er der ni børn til holdet i Gødvad, men der bliver håbet på endnu flere.

Aldersmæssigt er der et stort spænd, men det fungerer alligevel.

- De har alle styrker og svagheder på hver deres måde, siger Christina Kjæmpe, Voel, der er træner med en datter på seks år på holdet.

Der har været de første prøvetræninger med spillerne og de tre trænere.

- Som træner skal vi være ekstra meget på, men børnene er glade og sætter virkelig pris på at spille sammen, så man er nærmest høj af lykke, når vi går derfra, siger Christina Kjæmpe.

Hun er ikke i tvivl om, at det har en enorm værdi for udviklingshæmmede børn at kunne gå til idræt.

- Ligesom for andre børn så har det stor betydning for at have en spillertrøje at vise frem og være en del af et fællesskab, siger hun.

Det nye Lykkeliga-hold i Gødvad har træningsstart 16. august. Holdet bliver efter planen besøgt af Rikke Nielsen til september.