©PHOTOPQR/L'ALSACE/Jean Francois FREY - MULHOUSE LE 02 09 2008 - FUMER DU CANNABIS

Litauere fængslet for skunk-laboratorium

Morten Hallstrøm 

Politiet beslaglagde 163 planter og 6,3 kilo færdig marihuana på landejendom nord for Silkeborg

MAUSING To 27-årige mænd fra Litauen blev onsdag ved retten i Viborg varetægtsfængslet i fire uger for fremstilling og besiddelse af 6,3 kilo færdig marihuana samt 163 planter svarende til 4,6 kilo marihuana, som blev fundet i forbindelse med en ransagning på en landejendom ved Mausing.

Den ene af mændene erkendte det meste, mens den anden var uforstående over for sigtelsen. Sidstnævnte kærede fængslingen.

Anklager ved Midt- og Vestjyllands Politi, Ulrick Junge, fortæller, at politiet tirsdag morgen ransagede ejendommen efter at have fået et anonymt tip. Ransagningen foregik det meste af formiddagen.

- Politiet fandt et professionelt opsat skunklaboratorium. Det foregik i gårdens udhuse, fortæller Ulrick Junge.

De to mænd var på stedet, og blev anholdt uden dramatik.

Den ene af mændene forklarede i retten, at han havde været i gang med produktionen i to måneder. Han havde lejet sig ind på stedet.

Den anden forklarede, at han blot var på besøg og ikke kendte noget til den andens produktion.

Planter og den færdige marihuana blev beslaglagt.

- Det var en gård med et større potentiale end det, der blev fundet, da politiet kom derud, fortæller Ulrick Junge.

De to mænd blev også sigtet for tyveri af strøm. Det er en strømkrævende produktion at opdyrke marihuana, og det er ikke usædvanligt, at opdyrkerne går bag om måleren. I dette tilfælde må elselskabet skrive det på tabskontoen.

Politiet har ikke belæg for at sige, at marihuanaen var til videresalg. Sigtelsen går udelukkende på fremstilling og besiddelse af marihuanaen. Man ved heller ikke, om de to mænd er en del af et større netværk.