Hede Rytmer laver stort underskud – kreditorer kan ikke få alle penge

Søren Nielsen 

Det gik ikke som håbet, da Hede Rytmer forsøgte sig med at lave fest i Randers. Oliver Zähringer har meddelt kreditorerne, at der mangler penge

SILKEBORG/RANDERS Festivalen Hede Rytmer kom økonomisk skidt fra start, da den i midten af juni forsøgte sig med at lave fest i Randers.

Lederen af Hede Rytmer, Oliver Zähringer, skriver sammen med den lokale advokat Lars Ole Frederiksen i et brev til samtlige kreditorer, og borgmesteren i Randers, at festivalen kommer ud med et underskud på cirka halvanden million kroner. Desuden skriver han, at kreditorerne ikke har udsigt til at få alle deres penge.

I stedet foreslår han en ordning, hvor der slås halv skade med kreditorerne, der ellers kun kan se frem til omkring 35 pct. af det beløb, som de har krav på.

Det skriver , som også har modtaget brevet.

- Som bekendt var vejret under festivalen desværre langt fra som ønsket og håbet. Det skybrudslignende vejr lørdag den 16. juni medførte et uventet og særdeles stort fald i omsætningen på pladsen af drikkevarer og intet billetsalg ved indgangen. Dette har medført et betydeligt nettounderskud på festivalen i omegnen af halvanden million kroner, og foreningen er således ikke i stand til at betale sine kreditorer fuldt ud, lyder det i brevet, som også har fået.

Hede Rytmer har etableret en særskilt forening til baggrund for festivalen i Randers. Det er altså den forening, som nu er i økonomiske problemer.