BSV indgår aftale om røgfri fremtid

Søren Nielsen 

Håndboldklubben Bjerringbro-Silkeborg indgår som den første sportsklub i Danmark en aftale om røgfri fremtid sammen med Kræftens Bekæmpelse og Trygfonden

SILKEBORG Håndboldklubben Bjerringbro-Silkeborg (BSV) har givet håndslag på, at klubben fremover vil arbejde for, at ingen børn og unge ryger i 2030.

Klubben er dermed den første sportsklub i Danmark, som har indgået aftalen under navnet Røgfri Fremtid med organisationerne Kræftens Bekæmpelse og Trygfonden.

Dermed forpligter klubben sig til at aktivt arbejde for, at ingen børn og unge begynder at ryge.

- Helt naturligt
Administrerende direktør for BSV, Jesper Schou, er glad for, at klubben bliver partner i Røgfri Fremtid.

- For Bjerringbro-Silkeborg er et partnerskab helt naturligt, da vi som eliteklub ønsker at være et godt forbillede og spillerne gode rollemodeller for børn og unge i Danmark. Vi har muligheden for at gøre idrætslivet røgfrit og skabe en kultur, hvor idræt og rygning ikke hører sammen. Vi har et ansvar, og det tager vi nu på os, så vi kan hjælpe til en røgfri fremtid, udtaler han i en pressemeddelelse.

Hos Kræftens Bekæmpelse i Silkeborg hilser man den nye partner hjertelig velkommen.

- Vi er stolte og begejstrede over, at vores lokale tophold ønsker at gå ind i kampen for en røgfri fremtid for vores børn og unge, fortæller lokalforeningsformand, Charlotte Kirk Jeppesen.

- At en klub som Bjerringbro-Silkeborg vil tage bolden op og gøre en forskel, har kæmpe betydning, hvis vi skal nå vores mål. Bjerringbro-Silkeborg har mange håndboldstjerner, som børn og unge ser op til, og derfor er deres holdning til eksempelvis rygning enormt vigtig, hvis vi skal hindre børn og unge i at begynde at ryge, siger Charlotte Kirk Jeppesen.