SIF fortsætter sejrsstimen

Mathias Hove Andersen 

Silkeborg IF tog en flot skalp, da AaB’s superligahold måtte se sig slået på eget græs

FODBOLD Fire træningskampe - fire sejre. Det er udbyttet for Silkeborg IF i opstarten efter lørdagens kamp på Aalborg Portland Park, hvor AaB indkasserede et 1-2-nederlag i holdets generalprøve forud for fredagens premiere i landets bedste række.

Det nordjyske superligahold blev dermed det fjerde hold, som SIF’erne har besejret efter sommerpausen, hvor Randers FC, Vendsyssel FF og Silkeborg KFUM har lidt samme skæbne.

SIF var tæt på at tage føringen i indledning, hvor Davit Skhirtladze ramte stolpen, men i den efterfølgende periode var det AaB, der dominerede spillet. Nordjyderne kunne dog ikke omsætte overtaget til scoring, og i stedet kunne Simon Jakobsen stige til vejrs og pande en frisparksbold fra Magnus Mattsson i nettet i det 33. minut.

Føringen var intakt ved pausefløjtet, og kort inde i anden halvleg kunne Davit Skhirtladze fordoble føringen efter en stor blunder i AaB-defensiven, som resulterede i en helt fri mulighed, som georgieren sikkert omsatte til scoring.

AaB fik hurtigt reduceret til 1-2 ved Bardec Bytyqi, som havde begået den store fejl ved SIF’ernes anden scoring, men mere blev det ikke til, selvom AaB havde et par lovende muligheder.

SIF kunne også have udbygget føringen i slutfasen på flere farlige kontrastød, men kampen i Aalborg sluttede 1-2 til gæsterne fra Søhøjlandet.