Historisk sejr på golfbanerne i Silkeborg Ry Golfklub

Peter A. Sørensen 

College-spilleren fra Florida, John Axelsen vandt for tredje gang DIAC mens Malene Krølbøll vandt DILAC for anden gang

GOLF Hårdt presset hele vejen af Gyttegaard-tvillingen Rasmus Højgaard lykkedes det den 20-årige Sorø- og college-spiller fra University of Florida, John Axelsen, at vinde den 18. udgave af Danish International Amateur Championship (DIAC) i Silkeborg Ry Golfklub.

MED sejren skrev John Axelsen historie ved at blive den første til at vinde DIAC tre gange efter sejre også i 2014 og 2016. Han overgår dermed de to senere Europatour-vindere Lucas Bjerregaard og Morten Ørum Madsen, der begge har vundet to gange i Silkeborg.

De to 17-årige tvillinger, Rasmus og Nicolai Højgaard, kom til Silkeborg efter fantastiske præstationer som henholdsvis uofficiel verdensmester og officiel europamester. Da den sidste titel til Nicolai Højgaard samtidig kvalificerede ham til en drømmeagtig debut i British Open på Carnoustie om mindre end to uger, valgte han at holde pause fra DIAC, men var til stede som opbakning for Rasmus Højgaard.

Sidstnævnte gik ind til finalerunden på førstepladsen og i førerbolden side om side med John Axelsen i fire slag under par, men en mindre god dag i tre slag over par banede vejen John Axelsen, der kan tage sin tredje DIAC-triumf med sig til den kommende uges EM for hold.

Rasmus Højgaard dumpede ned på fjerdepladsen et slag under par samlet, mens Rasmus Neergaard-Petersen fra Furesø og Mathias Lorentzen fra Smørum sluttede på en delt andenplads tre slag efter Axelsen.

Hos kvinderne var Malene Krølbøll fra Hedeland suveræn vinder af DILAC i samlet fem slag under par, mens Louise Markvardsen fra Smørum sluttede på andenpladsen langt efter i ni slag over par med sidste års vinder, Sofie Kibsgaard Nielsen fra Morsø, på tredjepladsen i 12 slag over par.

For den arrangerende klub, Silkeborg Ry Golfklub, blev det en vellykket afvikling som optakt til Made in Denmark i august.

Trods flot sommervejr var lørdagens score præget af stærk vind.

Af den lokale klubs spillere klarede den unge Rasmus Bofill og Oliver Hundebøll Jørgensen sig bedst med placeringer som delt nummer 10 i samlet tre slag over par. Hos kvinderne sluttede Silkeborgs Cecilie Bofill som nummer fem i samlet 16 slag over par.