Ny opgørelse: Så mange virksomheder fik Silkeborg i første halvår

Søren Nielsen 

Hundredvis nye cvr-numre kom til Silkeborg i løbet af årets første seks måneder

SILKEBORG Der blev i første halvår af 2018 grundlagt 462 nye virksomheder i Silkeborg Kommune. Det viser nye tal, som regnskabsprogrammet Dinero har trukket i cvr-registret.

Antallet af nye virksomheder i Silkeborg Kommune i første halvår af 2018 svarer til, at der i kommunen kom 6,5 nye virksomheder pr. 1.000 borgere.

- Tallene viser, at man som iværksætter aldrig er helt alene, selvom man godt kan føle det, særligt når tingene ikke kører som smurt. Der er altid en i nærheden, som er i samme situation. I stedet for at gemme sig med sine udfordringer, skal man bruge disse mennesker, som er i nærheden til at få et solidt netværk af ligesindede, som man kan dele opture, nedture og udfordringer med, siger Martin Thorborg i en pressemeddelelse.

Thorborg har startet en lang række virksomheder og i dag er adm. direktør i Dinero.

- Man kan lære helt vildt meget af andre mennesker, og man kan ikke udvikle sin forretning, hvis ikke man bruger andre som sparringspartnere, der kan se på ens udfordringer med andre øjne. Derudover er det afsindigt vigtigt at have nogen at læne sig op ad, når man føler, at man er ved at vælte.

Mange fede idéer
Selvom iværksætteri er prestigefyldt blandt danskerne, så har kun syv procent af danskerne intentioner om at kaste sig ud i iværksætteri.

Dermed ligger Danmark under det generelle niveau i EU. Det viser Iværksætterundersøgelsen 2017, som Dansk Iværksætter Forening har udgivet.

- Personligt kunne jeg da godt ønske, at flere turde at tage springet ud i iværksætteri. Der sker noget med en, når man satser og kaster sig ud på dybt vand med et projekt, som man virkelig brænder for i stedet for bare at tage det stensikre valg med et 37-timers lønmodtagerjob, hvor man egentlig bare arbejder for at få løn, siger Martin Thorborg.