Aquas grævling er blevet døbt

Søren Nielsen 

Der kom mange gode forslag til konkurrencen om at navngive Aquas grævling. Nu er navnet fundet

SILKEBORG »Hr. Grævling«.

Det er navnet på den grævling, som for nylig flyttede ind i dyreparken.

I de seneste par uger har Aqua efterlyst et godt navn til den nye beboer. Gæster og andre har haft mulighed for at komme med forslag.

Tirsdag afslørede en dommerkomité navnet, og alle var enige om valget, Hr. Grævling. Et navn der er kendt fra børnebogen Vinden i Piletræerne, der også er filmatiseret over flere omgange.

Dommerkomiteen med borgmester, Steen Vindum (V), adm. direktør på Midtjyllands Avis, Stinus Errboe, og leder af Aqua, Lisbeth Skovmand Høgh, var alle enige om navnet:

- Vi er rigtig glade for navnet Hr. Grævling - det kommer fra et dejligt og velkendt børneunivers, hvor det er de nordeuropæiske dyrearter, der er i centrum, og så er det jo lige det vores grævling er: En rigtig Hr. Grævling, siger Lisbeth Skovmand Høgh og uddyber:

- Navnet Hr. Grævling vil nok fremkalde dejlige minder hos både store og små både fra bøgerne og ikke mindst fra den populære tv-serie. Samtidig er det let at huske, og det appellerer til især børn, som vi jo meget gerne vil lære om den danske natur. Det er derfor et perfekt navn, siger hun i en pressemeddelelse.

Vinderen af navnekonkurrencen blev Lone Sørensen.

Grævlingen gjorde sig i øvrigt bemærket ved for et par uger siden at hoppe ud af sit nye anlæg. Siden har dyreparken arbejdet på at udbedre anlægget, så Hr. Grævling ikke løber nogen steder.