Børnefest i Alderslyst vokser

Kenneth Husum 

Stort program klar til fem dages fest for børn og unge i Alderslyst

SILKEBORG Alderslyst Action er snart klar med det hidtil største program for den store aktivitetsuge for børn omkring beboerhuset på Kejlstrupvej, der finder sted fra 7.-11. august.

Det er lokale ildsjæle, der står bag den tilbagevendende sommerbegivenhed, der dagligt trækker omkring 500 børn og unge.

Der er en flok på omkring 25 frivillige, der står for afviklingen af Alderlyst Action. Mange af dem bruger en del af deres sommerferie på at give områdets børn en god oplevelse.

- Arrangementet vokser for hvert år, og der er stor opbakning til det udefra, siger Simon Buhl, der er en del af styregruppen bag Alderslyst Action.

I løbet af ugen vil der være masser af gratis aktiviteter på pladsen. Blandt andet vil der være besøg af politi og brandvæsen, der vil fortælle om deres arbejde og vise udstyr frem. Silkeborg Gymnastikforening giver en opvisning, og DGI Håndbold sætter gang i håndboldaktiviteter, mens BSVs håndboldherrer skriver autografer.

I programmet er torsdag blevet om- døbt til Thorsdag, fordi det kommer til at handle om vikinger med kampshow og krigerskole.

Programmet byder også på nogle af de faste aktiviteter, der er gået igen stort set fra starten for over ti år siden.

Der er både fodboldturnering, hoppeborg og kreativt værksted.

- Foreninger og virksomheder, der har noget med børn og unge at gøre, er også velkomne. Der er stadig plads på pladsen til dem, siger Simon Buhl, der opfordrer interesserede til at kontakte styregruppen, der også søger sponsorer, der vil støtte det store børne- og ungearrangement.

Selvom Alderslyst Action er for børn og unge, så er der også mange forældre med på pladsen. Aktivitetsugen er med til at skabe kendskab til hinanden i området. Der er hver aften fællesspisning på pladsen.

Alderslyst Action bliver drevet på frivilligt basis som en forening, men begyndte oprindeligt som et kommunalt samarbejdsprojekt for lokale institutioner og Børnekultur Silkeborg.