SIF skuffede fælt i generalprøven

Mathias Hove Andersen 

Silkeborg IF tabte den sidste test til FC Fredericia og fik dermed en skidt optakt til premieren i 1. division

FODBOLD Generalprøven inden premieren i 1. division blev en dårlig oplevelse for Silkeborg IF, som onsdag tabte 1-3 til FC Fredericia på Jysk Park.

Første halvleg var ganske lige i indledningen, og begge hold havde gode perioder med optræk til chancer. SIF’erne var bedst i de første 20 minutter og kom også frem til et par pæne tilbud ved Ibrahim Moro og Davit Skhirtladze, men det var alligevel gæsterne, der var tættest på at bryde dødvandet inden pausefløjtet.

Det var især Fredericias direkte spil og hurtige omstillinger, der gjorde ondt på værterne, og I det 41. minut opstod første halvlegs største chance, da Anders Holvad blev spillet helt fri i SIF-feltet. Fredericia-angriberen fik afsluttet, men Thomas Nørgaard fik blokeret og nåede i anden omgang at stoppe bolden, inden den passerede mållinjen. Umiddelbart efter var Anders Holvad på spil igen, men en fri afslutning fra kanten af feltet gik lige forbi den ene stolpe.

Fredericia i front
Gæsternes momentum fortsatte fra anden halvlegs start, og 0-0 blev vekslet til 0-1 efter et lille minuts spil, hvor Dennis Høegh kom først på et indlæg fra Anders Holvad og headede Fredericia i front. Umiddelbart efter fik gæsterne en stor dobbeltchance, men SIF-defensiven fik afværget.

Det var dog ikke tilfældet i det 52. minut, hvor Fredericia igen lagde pres på hjemmeholdets felt. Et indlæg mod bagstolpen endte ved en umarkeret Mads Eriksen, der klappede kuglen i kassen og fordoblede gæsternes føring.

SIF-manager Peter Sørensen reagerede prompte ved at foretage fire udskiftninger, og Agon Mucolli blev eksempelvis sendt på banen. Prøvespilleren fra Vejle fik hurtigt sendt en afslutning mod gæsternes mål, men bolden gik en meters penge forbi.

En skidt optakt
En halv time før tid sendte Fredericia-træner Jonas Dal fem nye spillere på banen, men det forhindrede ikke gæsterne i at score for tredje gang. I det 65. minut blev Victor Torp spillet fri i en central position i SIF-feltet, og han lagde bolden forbi Thomas Nørgaard med en flad afslutning.

Indskiftede Oliver Haurits kom efterfølgende frem til en stor mulighed, men den unge SIF-angriber formåede ikke at pynte på resultatet. Det lykkedes derimod for Stephan Petersen i det 81. minut, hvor kantspilleren sendte bolden i nettet efter fint spil af Svenn Crone, der blev noteret for en assists efter en god tur til baglinjen.

Opgøret sluttede 1-3, og reduceringen kunne ikke ændre på, at SIF fik en skidt optakt til premieren i 1. division, der spilles søndag 29. juli, hvor Thisted FC kommer på besøg.