Bedste og værste udebaneafsnit: Silkeborg IF får høvl for sikkerhedsnettet

Danske Fodbold Fanklubber kårer de bedste og værste udebaneafsnit i Superliga-sæsonen 17/18

FODBOLD Som vi på Midtjyllands Avis tidligere har beskrevet, var der en smule malurt i bægeret vedrørende Silkeborg IF’s nye hjemmebane Jysk Park.

Allerede tilbage i oktober sidste år var flere SIF-tilhængere utilfredse med det sikkerhedsnet, der blev sat op bag målene foran tilskuerne.

Og den utilfredshed kommer også til udtryk i de kåringer, som Danske Fodbold Fanklubber nu præsenterer i en pressemeddelelse. Her kårer organisationen de bedste og værste udebaneafsnit i Superligaen fra den forgangne sæson på baggrund af en udebaneundersøgelse, hvor 1700 fodboldfans har givet deres mening til kende.

Silkeborg IF ligger helt i bunden, hvad angår sikkerhedsnettet. Scoren lyder på sølle 1,9, som FC Nordsjælland i øvrigt også har fået. Gennemsnittet for nettet mellem mål og tilskuere i Superligaen ligger på 2,6. Og kun fire klubber har scoret over middel på vurderingen af deres net.

Udmærket stadionoplevelse
Undersøgelsen tager udgangspunkt i tre punkter - en samlet vurdering af oplevelsen, en samlet vurdering af ankomsten (parkering, skiltning, kø og visitering) og altså en vurdering af det bedste og værste net. Fodboldfansene har kunnet give en score på en skala fra 1-5, hvor 1 er lavest, mens 5 er højest.

I forhold til den samlede oplevelse scorer SIF dog pænt højt på en fjerdeplads med 3,56 - kun overgået af FC Midtjylland (3,88), Randers (3,71) og Hobro (3,68).

Når vurderingen gælder ankomsten til stadion, indtager SIF en sjetteplads med 3,54. Henholdsvis Hobro, Randers og FC Midtjylland sætter sig på de tre bedste placeringer under dette punkt.

- Med vores udebaneundersøgelse får vi meget konkret information om, hvordan forholdene for udefans er på de danske fodboldstadions. Undersøgelsen giver os muligheden for præcis at fortælle klubber, hvor der er plads til forbedringer, og ikke mindst hvilke klubber de kan rådføre sig med for at få de bedst mulige rammer, siger Christian Rothmann, der er formand for Danske Fodbold Fanklubber, i pressemeddelelsen.

- Vi har udelukkende fået god respons fra klubberne, der sætter pris på den kvantitative undersøgelse af forholdene. Det er vores forhåbning, at klubberne tager resultaterne til sig samt forsøge at forbedre sig. Ved lanceringen af vores udebaneundersøgelse lovede vi at samle op og kåre de bedste og værste udebanestadions, tilføjer han.