Guidet tur om inspiration

Silkeborg Bad inviterer til rundvisning og fortæller om, hvordan nogle kunstnere skaber i fællesskab

SILKEBORG På lørdag den 28. juli og igen den 4. august kan publikum få en guidet tur i to aktuelle udstillinger på Kunstcentret Silkeborg Bad, hvor man kan få indblik i, hvordan nogle kunstnere i dag skaber i fællesskab og inspireres af hinanden - også på tværs af landegrænser.

»Playful Dialogue in Time and Space« er en kunstnerisk dialog mellem nulevende kunstnere og to kunstnere af den ældre generation, J.F. Willumsen og dennes jævnaldrende, kinesiske Qi Baishi.

Konkret vises udvalgte eksempler på grafiske værker af de to ældre kunstnere.

De fire kunstnere i den nulevende generation, nu alle mellem 55 og 66 år, fylder mest i udstillingen. De har masser af erfaring og ønsker samtidig at udfordre sig selv i nye konstellationer. Tegnekunsten udgør på denne udstilling hovedmaterien.

På »Tryk Sammensurium« er træsnittet det centrale udtryksmedium. Her blandes forskellige motivdele skabt af de enkelte kunstnere sammen i et fælles udtryk.

Dertil henviser overskriften mere bredt til samarbejdet i gruppen, hvor seks forskellige kunstnere inspirerer hinanden løbende på ugelange workshops rundt omkring i Norden.

Senest nu i februar trykte gruppen med en af Europas største trykpresser i Sverige, og resultaterne kan man se på udstillingen i Silkeborg.