Officielt: SIF køber svensk skarpretter

Mathias Hove Andersen 

25-årig angriber med kosovo-albanske rødder tiltræder i SIF med øjeblikkelig virkning

FODBOLD Jagten på en ny angriber har langt om længe båret frugt for Silkeborg IF. 25-årige Shkodran Maholli er i flere omgange blevet kædet sammen med SIF, og onsdag eftermiddag blev skiftet en realitet.

Angriberen, der er blevet købt fri af kontrakten med IK Sirius fra Allsvenskan, tiltræder med øjeblikkelig virkning på en toårig aftale.

- Vores jagt på en angriber bragte os til Sverige, hvor vi gennem gode kontakter blev gjort opmærksom på Shkodran Maholli. En fysisk stærk angriber, der både er god i hovedspillet og har et godt spark med venstrebenet. I sine kampe for IK Sirius har han vist, at han både har næse for selv at opsøge chancerne og også sætte sine holdkammerater op til afslutninger. Jeg glæder mig til at se Shkodran i SIF’s røde trøje, udtaler SIF-manager Peter Sørensen.

Imponeret af Silkeborg
Shkodran Maholli er svensker med kosovoalbanske rødder. Han er opvokset i Halmstad, hvor han som 13-årig kom til Halmstad BK’s ungdomsakademi fra den lille klub Hyltebruks IF. Angriberen spillede også ungdomsfodbold i Halmstad, hvor han senere debuterede som senior. Inden ankomsten til IK Sirius for et år siden havde han et kortvarigt ophold i BK Häcken.

- Jeg er rigtig glad. Jeg glæder mig til at være med på rejsen tilbage mod Superligaen, siger Shkodran Maholli, der har været imponeret af forholdene i Silkeborg.

- Det er en rigtig professionel klub med gode faciliteter. Stadionet ser næsten magisk ud, så det glæder jeg mig til at prøve, fortæller Shkodran Maholli.

Træner med på fredag
Angriberen nåede 26 kampe for IK Sirius, hvor han scorede seks mål, men han nøjes med en kort kommentar og et smil, når han bliver bedt om at sætte ord på egne evner

- Jeg foretrækker at lade venstrebenet tale, lyder det fra Shkodran Maholli.

Den svenske skarpretter træner fredag med SIF-truppen for første gang. Han er således i spil til søndagens premiere i 1. division, hvor Thisted FC gæster Jysk Park.